DIICOT a descins peste proxeneți: fete de 15 ani și mame cu bebeluși după ele, puse să se vândă pe bani

0
130

5 percheziții marți în județele Ialomița și Buzău, la locuințele unor proxeneți. Un dosar a fost extins pentru lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori și proxenetism.

Redăm mai jos comunicatul emis de DIICOT: 

 

La data de 21.02.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată efectuează 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Ialomița și Buzău cercetările în cauză (având ca obiect infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor și viol) fiind extinse pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori și proxenetism.

La sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse în vederea audierii, 3 persoane cu privire la care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Buzău și Dâmbovița, I.P.J. Ialomița și beneficiază de sprijinul operațional al luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ,,Vlad Țepeș”.
Suportul tehnic și operativ a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.