De astăzi, restaurantele sunt obligate să scrie în meniu toate ingredientele folosite, cantitatea produselor, alergenii și valorile nutriționale

0
156
Picture showing romantic couple dating in restaurant

Din 15 martie 2023, ziua internațională a consumatorilor,  intră în vigoare noile reguli pentru proprietarii de restaurante.

Aceștia au obligația să scrie în meniu toate ingredientele folosite, cantitatea produselor, valorile nutriționale, cantitățile de sare, zahăr și grăsimi, tipul cărnii folosite, dar și alergenii sau aditivii alimentari.

Noul ordin trebuia să intre in vigoare de la sfârșitul anului trecut dar decizia  a fost amânată până la aceasta dată.

“Prevederile actului administrativ se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparatele comandate.

Decizia de amânare a termenului de afişare a acestor informaţii în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecţiilor de informare, prevăzute în Ordin cu atenţie şi rigurozitate”, a transmis ANPC, în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.