Cum te păcăleşti când cumperi carne din supermarket. Secretul şocant al comercianţilor

0
220

Se apropie sărbătorile şi achiziţionarea câtorva kilograme de carne proaspătă poate fi una din cele mai dificile sarcini. Cu toate că autorităţile cresc numărul controalelor în pieţe şi magazine, comercianţii se depăşesc în inventarea tehnicilor prin care să ascundă provenienţa sau termenul de valabilitate al cărnii.

Reguli de care trebuie ţinut cont atunci când cumpăraţi carne:

Carnea de pasăre

Carnea şi produsele de pasăre ar trebui să se simtă reci la atingere. Nu cumpăraţi produse care nu au fost depozitate la temperaturi corespunzătoare, scrie dougthecook.com, citat de exquis. Culoarea pielii de curcan Raw este alb-crem. Culoarea de sub piele ar trebui să fie rozalie.

Produsele cu piele trebuie să fie curăţate de pene, os, cartilaje, tendoane şi vânătăi.

Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată.

Carnea de vită

Alegeţi carnea de vită de o culoare roşu purpuriu. Roşu purpuriu este tipic cărnii de vită ambalată în vid. Odată expusă la oxigen, carnea de vită va căpăta o culoare roşu aprins. Carnea de vită trece printr-o serie de modificări de culoare în timpul perioadei de valabilitate. Aceste schimbări sunt normale.

Dacă este vineţie, de nuanţă gri ori de culoare închisă, evitaţi să o achiziţionaţi. De asemenea, evită carnea cu grăsime îngălbenită. Carnea nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea în care intră degetele, care e moale, e de proastă calitate.

Carnea de vită tocată poate fi de un roşu aprins la suprafaţă, unde este expusă la oxigen, în timp ce interiorul rămâne roşu purpuriu. După o expunere prelungită la oxigen, aceasta capătă o tentă maro.

Continuare aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.