Cum să recunoaștem brânza falsificată

0
789

Verificarea  brânzei sau a cașului (bine de știut dacă nu  aveţi prieteni  care să vă servească cu un produs de încredere, să  ştiţi  următoarele:

a) Brânza tăiată are neapărat găuri cu aer aproape egale, astea nu prea se pot falsifica. Dacă nu vedeţi găurile, vedeţi-vă de drum, e brânză falsificată cu clorură de calciu.

b) Clorura de calciu conferă produsului tărie. Ce mai puteţi face?Tăiaţi o bucată cât o cutie de  O puneţi în congelator. O scoateţi a doua zi şi  NU trebuie să fi devenit sfărâmicioasă prin îngheţ. Dacă nu aveţi timp, puneţi  bucăţica în apă fiartă. NU trebuie să se topească mai mult de 40% la fierbere,  altfel e 80% margarină.

c) Exemplu de produs falsificat din comerţ: telemeaua „Prezident” produsă la Vatra Dornei: este sfărâmicioasă, e moale la apăsare, nu are  găurele de 2-4 mm diametru, se topeşte complet în 3 minute. De asemenea  produsele: Coliba Ciobănaşului = caşcaval +telemea la hipermerketuri menţionează  cu neruşinare în compoziţie clorura de calciu.

d) Evitaţi produsele tip Akadia = brânză bulgărească ieftină. Aia e brânză, aşa cum sunt eu popă. Normal 1 kilogram de   brânză se obţine  din 6-8 kile de lapte, iar un kilogram de lapte=2 lei. Atunci cum de costa kilogramul de Akadia 7 lei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.