Cum să ALEGEȚI puzzle-ul perfect pentru copii în 4 PAȘI

0
335

Uitându-vă printre modelele de puzzle online, sunteți copleșit de sutele de opțiuni. Ar trebui să alegeți un puzzle cu 18 piese? Sau este mai bine cu 26 de piese? Cum rămâne cu tematica? Va fi potrivit un puzzle cu planete?

La fel ca în cazul oricărei achiziții, poate fi dificil să alegeți puzzle-ul perfect. Știți că, dacă îl selectați pe cel greșit, copilul dvs. s-ar putea să nu se bucure de această jucărie educativă. Sau, mai rău, ar putea să urască experiența și să refuze să mai încerce să facă un puzzle în viitor.

Imaginați-vă că îi prezentați unui copil de 2 ani un puzzle de 100 de piese. Copilul nu ar ști ce să facă. Asta pentru că majoritatea micuților de această vârstă nu au capacitatea de concentrare, motricitate fină sau abilități cognitive pentru a putea completa un puzzle atât de dificil.

Cheia pentru a alege un puzzle potrivit pentru un copil la orice vârstă este găsirea nivelului de dificultate potrivit. În plus, intră în joc interesele copilului și preocupările legate de siguranță. Dar, cum puteți proceda în acest sens?

Mai jos găsiți câțiva factori de luat în considerare care vă vor restrânge semnificativ căutarea, astfel încât să puteți găsi puzzle-ul potrivit pentru copilul dumneavoastră.

1. Tipul de puzzle

În ciuda faptului că există o abundență de tipuri de puzzle, toate se rezumă la două categorii principale; puzzle-uri inset și puzzle-uri jigsaw.

Puzzle-urile inset sunt de obicei realizate din lemn și uneori din spumă. Ele constau din piese mari și voluminoase care nu se întrepătrund în felul în care o fac puzzle-urile jigsaw. În plus, toate puzzle-urile inset vin cu o tavă sau un cadru pe care se potrivesc piesele. Puzzle-urile cu butoane și piulițe sunt cele mai populare exemple din această categorie, deși există și puzzle-uri chunky, care nu au butoane. Aceste jucării simple de învățare sunt deosebit de utile ca primele puzzle-uri, pentru cei mai mici dintre copii.

Spre deosebire de cele de tip inset, puzzle-urile jigsaw au piese care se întrepătrund și sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și niveluri de dificultate. Formele principale de puzzle-uri includ puzzle-uri cu ramă și puzzle-uri de podea, pe lângă cele 3D.

Puzzle-urile jigsaw sunt de obicei rezervate pentru copiii care depășesc vârsta de bebeluș, deoarece sunt în general mai dificile decât categoria inset.

2. Numărul de piese

Imaginați-vă un copil de 6 ani completând un puzzle cu ramă de 9 piese. L-ar termina în mai puțin de un minut. Pe de altă parte, un puzzle de 400 de piese este probabil peste abilitățile sale.

Acest lucru ilustrează cât de relevant este numărul de piese dintr-un puzzle pentru a satisface abilitățile copilului. La fel ca în cazul alegerii unui set LEGO Friends, cantitatea de piese este unul dintre cei mai importanți factori, atunci când alegeți puzzle-urile potrivite pentru cei mici.

Copiii mai mici au nevoie, de obicei, de puzzle-uri cu mai puține piese, care sunt mai ușor de asamblat. Pe măsură ce cresc, ei pot face față unei complexități mai mari, sub forma mai multor piese.

3. Tematica

Cățelușii, o scenă oceanică, un peisaj frumos, personaje de desene animate, sunt doar câteva dintre temele posibile pe care le puteți vedea pe un puzzle. Deși un copil ar putea adora un puzzle cu un unicorn, un alt copil l-ar putea urî.

Tematica ideală de ales depinde în mare măsură de vârsta copilului, care va influența interesele personale ale acestuia. Imaginați-vă un preșcolar căruia i se prezintă posibilitatea de a alege între un puzzle cu tema dinozaurilor sau un puzzle cu peisaje montane. Pe care dintre ele l-ar alege? Probabil că cel cu dinozauri ar câștiga detașat, în ciuda altor caracteristici pe care le poate avea puzzle-ul. Pe de altă parte, copiii de 7 ani ar putea prefera subiecte mai sofisticate, cum ar fi operele de artă, clădirile sau peisajele marine.

4. Dimensiunea pieselor

Piesele de puzzle vin într-o gamă largă de dimensiuni. Ca regulă generală, cu cât copilul este mai mic, cu atât mai mari sunt piesele pe care ar trebui să le căutați. Piesele mai mari și mai groase sunt mai ușor de manipulat și asamblat de către mâinile mici, ceea ce este de obicei cazul puzzle-urilor din spumă.

Apropo, s-ar putea să fi văzut puzzle-uri cu o etichetă pe care scrie 3+, sau similar. Practic, aceasta înseamnă că puzzle-ul este conceput pentru copii cu vârsta de 3 ani și peste. Motivul pentru care se specifică această restricție de vârstă este, în principal, faptul că piesele mici pot provoca sufocarea la copiii mici și la bebeluși, cărora le place de obicei să pună lucruri în gură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.