Copil ARS la grădiniță din cauza unei lămpi UV uitate în PRIZĂ

0
289

O fetiţă de 4 ani a fost adusă la UPU de la Spitalul pentru Copii după ce s-a plâns că o ustură foarte tare ochii.

Mama fetiţei a spus medicilor că micuţa a fost expusă la o lampă cu ultraviolete uitată din greşeală în priză la grădiniţă. Directoare Grădiţei cu program prelungit nr 20 spune că a fost un incident nefericit.

 “La UPU a ajuns un copilaş în vârstă de 4 ani care a fost diagnosticat de medicul nostru de urgenţă cu conjunctivită la ambii ochi, declarativ după expunerea la ultraviolete. Mama a declarat că a fost o expunere accidentală. Copilul plângea, avea senzaţie de arsură la nivelul globilor oculari”, a declarat dr Tamara Roşu, şefa UPU de la Spitalul pentru Copii din Iaşi.

 Micuţa pacientă a fost dirijată spre Spitalul de Neurochirurgie, pentru consult de specialitate oftalmologic. Specialiştii atrag atenţia că în funcţie de gradul de expunere se poate ajunge la orbire.

De aceea recomandă ca astfel de lămpi, care sunt folosite la dezinfecţia spaţiilor, să fie utilizate atunci când nu e nimeni în cameră.

 “Lămpile ultraviolete au eficienţa lor pentru suprafeţe şi aer şi sunt utilizate pentru dezinfecţie. În ultima perioadă, datorită contextului pandemic, sunt utilizate în foarte multe spaţii, însă toată lumea ar trebui să conştientizeze riscul care există pentru om: arsuri oculare, arsuri ale tegumentului. Trebuie respectate recomandările producătorului iar în încăperea respectivă să nu fie persoane”, a spus dr. Tamara Roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.