Controale la Maternitatea “Cuza Vodă” după ce pacientele au fost nemulțumite de faptul că trebuiau să plătească analizele

0
181

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi a demarat la începutul acestei săptămâni un control la Maternitatea „Cuza Vodă” în urma nemulţumirilor existente în rândul femeilor care au trebuit să scoată bani din buzunar pentru efectuarea unor analize.

Deşi în ultimele luni au existat mai multe nemulţumiri pe diferite grupuri de socializare, în mediul online, la CJAS a fost înregistrată o singură plângere oficială, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Controlul a început de luni, vrem să vedem cum a fost primit, cum a fost tratat cazul şi de ce a fost pusă persoana respectivă să plătească. Orice unitate sanitară poate să încaseze contravaloarea anumitor servicii făcute la cerere în baza unor documente care se întocmesc la nivelul spitalului, însă vorbim despre servicii care nu fac parte din pachet”, a precizat Radu Ţibichi, preşedintele CJAS Iaşi.

Acesta a recomandat tuturor femeilor care s-au confruntat cu astfel de probleme să facă sesizări către CJAS pentru a putea fi verificate aspectele reclamate, mai scrie ziaruldeiasi.ro.

„Ca să mergem în teren şi să facem verificări, avem nevoie de informaţii complete, eventual şi de chitanţele cu care s-a plătit ca să vedem dacă s-au respectat sau nu clauzele contractuale”, a completat preşedintele CJAS.

Managerul maternităţii a precizat că la nivelul unităţii medicale există un document aprobat recent în care se detaliază situaţiile în care diverse servicii sunt efectuate la cerere, iar înainte ca pacientele să plătească contravaloarea lor semnează un acord prin care susţin că au înţeles situaţia şi o acceptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.