Consultare PUBLICĂ cu privire la traseul Autostrăzii Târgu Neamț – IAȘI– Ungheni

0
271
CNAIR a publicat un chestionar online și variantele de traseu aflate în prezent în analiză pentru sectorul Lețcani – Ungheni.
Toți cei interesați își pot exprima punctul de vedere până vineri, 28 octombrie 2022, ora 23:59, accesând link-ul: http://www.cnadnr.ro/…/consultare-publica-autostrada…
”Iți mulțumim că participi la acest proces de consultare publică cu privire la traseul Autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni, o nouă autostradă, de aproximativ 100 km.
Opinia ta reprezintă un pas important in implementarea acestui proiect care va aduce multiple beneficii comunității locale și economiei regiunii, făcând în același timp călătoriile mai rapide, mai sigure și degrevând orașele Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Iași și comunitățile învecinate de congestiile de trafic.
Dorim să știm ce părere ai cu privire la propunerile noastre de traseu pentru sectorul de autostrada cuprins între Lețcani si Ungheni și te rugăm să ne transmiți comentariile/propunerile tale până vineri 28 octombrie 2022, ora 23:59.
Spune-ne ideile și comentariile tale completând chestionarul de feedback online de mai jos. Feedback-ul tău este important pentru noi și va fi luat în calcul la alegerea variantei finale de traseu pentru sectorul de autostrada cuprins intre Letcani si Ungheni.”, se arată în anunțul publicat de CNAIR.
De asemenea variantele de traseu propuse pot fi consultate accesand harta interactiva a proiectelor de infrastructura utilizand acest link.
Reamintim că autoritățile județene, locale și asociațiile civice s-au pronunțat în unanimitate pentru varianta 2 de traseu, cea albastră.
Un document în acest sens a fost semnat de Consiliul Județean, Primăria Municipiului Iași, Instituția Prefectului, Primăria Comunei Lețcani, Primăria Comunei Rediu, Primăria Comunei Popricani, Primăria Comunei Aroneanu, Primăria Comunei Golăiești, Asociația Moldova vrea Autostradă și Asociația Împreună pentru A8.
„Am transmis la CNAIR documentul de poziție agreat la întâlnirea de săptămâna aceasta, ca un semnal clar și fără echivoc al consensului local.
Susținem adoptarea alternativei albastre de traseu, urgentarea etapei actuale din cadrul proiectului de ”Completare/Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate și elaborare P.A.C., P.A.D., și P.T.E. pentru obiectivul Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni” și adoptarea profilului de autostradă pentru întreg traseul avut în vedere de proiect”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.