Consiliul Județean IAȘI a preluat Palatul Sturdza de la MIROSLAVA

0
224

Hotărârea trecerii monumentului istoric în domeniul public al județului Iași a fost aprobată de plenul CJ, în ședința de pe 26 septembrie, după ce, pe 14 septembrie, decizia a fost votată și de Consiliul Local Miroslava.

Ieti (28.09. a.c.) s-au semnat documentele de predare/primire, în prezența administratorului public al județului Iași, Andrei Cazacu, și a viceprimarului comunei Miroslava, Mihăiță-Costel Lisoschi.

“Printr-un parteneriat cu Primăria Comunei Miroslava, Palatul Sturdza a intrat în administrarea Consiliului Județean, astfel încât să putem aloca fonduri pentru a-i reda strălucirea de acum 200 de ani și a-l deschide către public. Palatul a fost construit la începutul secolului al XIX- lea de către familia boierului moldovean Vasile Beldiman.
Aici a funcționat Muzeul Etnografic al Agriculturii Moldovei ale cărui exponate de mare valoare ilustrează universul ţăranului român din centrul regiunii noastre. Ieșenii și turiștii vor putea descoperi viața de odinioară, odată ce vom finaliza lucrările de reabilitare.
La Consiliul Județean Iași, am reabilitat deja Casa Muzeelor și Casa Pogor, iar anul acesta terminăm Casa Gane și Bojdeuca lui Ion Creangă. Punem preț pe reabilitarea obiectivelor culturale ieșene pentru că ele sunt imaginea și istoria Iașului’’, a declarat administratorul public al județului, Andrei Cazacu.

Palatul Sturdza de la Miroslava este inclus pe Lista monumentelor istorice din judeţul Iaşi din anul 2015, iar din acest an este parte din Ruta Cultural -Turistică a Patrimoniului Muzeal din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.