Consilierii județeni și-au dat acordul pentru preluarea terenul de la Fortus, de către CJ

0
231

Peste 25 de proiecte de hotărâre, adoptate în ședința ordinară a CJ. Consilierii județeni au aprobat astăzi efectuarea demersurilor pentru trecerea din domeniul public al statului român și din administrarea Autorității Activelor Statului în domeniul public al județului Iași a unei suprafețe de aproape 60 de hectare de la Fortus. Plenul Consiliului Județean a votat, de asemenea, bugetul de venituri și cheltuieli al RA Aeroportul Iași, dar și modificări necesare la proiectul de dezvoltare.

Tot în ședința de astăzi, a fost aprobat studiul de prefezabilitate pentru Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii, spital pe care Consiliul Județean îl va construi de la zero.

Consilierii județeni au mai decis să mandateze Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași să contracteze servicii sociale de la furnizori publici sau privați. În plus, a fost aprobată și o convenție de asociere cu DGASPC și Fundația HHC România, în vederea dezvoltării Centrului RESPIRO.În acest centru, copiii cu dizabilități vor putea fi preluați pentru o perioadă determinată, astfel încât îngrijitorii lor direcți să aibă parte de repaos.

“Continuăm proiectele pentru Iași și mă bucur că facem progrese cu obiectivele de interes pentru comunitatea noastră, cum este cazul Spitalului Integrat de Boli Respiratorii, și creșterea calității serviciilor sociale în centrele DGASPC. Am aprobat și trecerea în domeniul public al județului Iași a unei suprafețe de aproape 60 de hectare de la Fortus, care va fi o oportunitate bună pentru viitoarele investiții în județ, bineînțeles, și cu sprijinul administrativ al Consiliului Județean Iași. Rămânem dedicați obiectivului nostru de a dezvolta județul”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Consiliul Județean a mai hotărât astăzi acordarea titlului de cetățean de onoare pentru două personalități care au contribuit la imaginea județului Iași. Este vorba despre  profesorul universitar doctor Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, și despre Adrian Ardeleanu, cel care timp de aproape două decenii a condus Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.