Condiţiile în care se gătește în restaurantele de pe litoral i-au îngrozit chiar și pe inspectorii OPC

0
185

Chiar și cele mai “de fiță“ restaurante pot ascunde adevărate focare de infecţii în bucătării. Într-o singură săptămână, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi de peste 700 de mii de lei. Sub ochii turiştilor, multe dintre restaurantele de pe litoral arată spectaculos. Nimeni nu ştie însă ce se întâmplă în bucătării. Comisarii Protecţiei Consumatorilor au găsit adevărate focare de infecţie. Kilograme întregi de carne stricată urmau să ajungă în farfuriile oamenilor. Pe falezele din staţiuni, sunt pericole la tot pasul.

Specialiștii recomandă să alegeți restaurantele cele mai aglomerate. Mulţimea de clienţi este un semn că mâncarea este bună. Cu toate acestea, unii turişti recunosc că se ghidează după preţuri şi mănâncă unde e mai ieftin. Alţii, după aspectul teraselor. Sunt greşeli care îi pot trimite direct în spital.

Horia Constantinescu, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa: “Oamenii să evite mâncarea din dughene, iar de acolo să achiziţioneze eventual popcorn sau hamsii prăjite. Nu putem face ciorbe într-o rulotă, nu poate fi laborator de patiserie autorizat într-o rulotă.”

Maria Dumitru, bucătăreasă: “Legumele să fie mai fresh, nu să aibă o culoare mai închisă decât de obicei. La carne, trebuie să fie mai puţin condimentată. Carnea să fie un pic mai roşiatică. Dacă va fi de o culoare spre un roşu închis, vineţit practic, nu este o carne prospătă.”

Doar într-o singură săptămână, aproape 200 de unităţi de alimentaţie publică, de cazare şi de comercializare a produselor au fost verificate. Amenzile au depăşit 700 de mii de lei, iar 21 de operatori economici au fost obligaţi să îşi oprească activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.