Comunitatea Codrii IAȘILOR acuza Direcția SILVICĂ de exploatare industriala a pădurii Barnova – DOBROVĂȚ

0
126

Romsilva – Direcția Silvică Iași exploatează industrial pădurea de lângă a doua cea mai mare aglomerare urbană din țară pentru oameni, o vând, prin intermediari, ca materie brută pentru o companie austriacă, informează Codrii Iașilor.

”Când tăierile erau suspendate la tribunal (ordin judecătoresc pe care îl ignorau penal oricum), silvicultorii ieșeni încercau să câștige simpatia opiniei publice și să manipuleze comunitățile rurale spunând că copiii și bătrânii vor rămâne fără lemn de foc. Acum, cum au observat mulți membrii ai grupului, masini mari cu remorcă, cu numere de NT, BT etc., transportă încontinuu din pădurea Bârnova-Dobrovăț. Am urmărit câteva astfel de transporturi pe www.inspectorulpadurii.ro, și avut „surpriza” că nu duceau la nici o bătrânică în curte, ci la mega-combinatul Egger de la Rădăuți. Vedeți în comentarii dovezile, sau direct pe inspector găsiți și voi unele mai recente.
Compania austriacă Egger este unul dintre cei trei mastodonți cu capital străin din industria lemnului dn România, alături de Schweighofer. Ambele companii au fost amendate (Egger cu 5 milioane euro) pentru practici de cartelizare a industriei lemnului, practici care bineînțeles fac numai rău micilor producători autohtoni. Vânzând codrii către Egger, direct sau prin intermediari, Romsilva – Direcția Silvică Iaşi, nu face nici un bine comunităților locale, și nici industriei autohtone a lemului.
Face doar bani să-și plătească propriile salarii și să amâne inevitabila reforma, pe spatele codrilor noștri, antisocial contra oamenilor și naturii, cum am explicat aici:
Pădurea aceasta poate oferi tot ce au nevoie ieșenii, atât cei care se încălzesc cu lemn cât și cei care au nevoie de oxigenul, potecile, și frumusețea și biodiversitatea ei.
Pădurea nu poate însă hrăni nesătulii care există doar pentru ei înșiși, cu toată hoția și corupția clădită pe lemn!”, se mai arată în mesajul celor de la Codrii Iasilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.