Centrul de Terapie cu PROTONI, un proiect de peste 70 de milioane de euro pe care IRO vrea să-l implementeze la IAȘI

0
328

Necesitatea realizării acestui centru în capitala Moldovei și soluțiile de finanțare au fost analizate în cadrul vizitei pe care ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a efectuat-o la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice, alături de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Marius Sorin DANGĂ, vicepreședinte al CJ, directorul general ADR Nord – Est, Vasile Asandei, și consilierul special al premierului Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru.

Ministrul Marcel Boloș a precizat că în PNRR bugetul total pentru sănătate este de 2,5 miliarde euro, iar în Programul Operațional Sănătate de 3,88 miliarde de euro. Mai mult, s-au purtat discuții cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții și pentru finanțarea proiectelor care nu pot obține fonduri prin Politica de coeziune sau prin PNRR, a precizat ministrul Boloș.
Consiliul Județean a pus la dispoziție terenul pe care viitorul Centru de Terapie cu Protoni ar urma să fie amplasat.
Administrația de la Consiliul Județean a fost de-a lungul timpului un partener de nădejde al IRO și vom susține în continuare toate demersurile institutului pentru a asigura servicii medicale de calitate și a susține pacienții din toate județele Moldovei în lupta cu bolile oncologice.
Centrul de Terapie cu Protoni este un obiectiv medical esențial pentru Moldova, iar obținerea finanțării este o prioritate pentru a consolida statutul de centru de excelență în sănătate pe care Iașul îl merită’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Proiectul va avea utilitate natională, ceea ce presupune accesul direct și liber la serviciile oferite de viitorul centru pacienților celor trei institute oncologice majore – Institutul Oncologic Prof. Dr Alexandru Trestioreanu Bucuresti, Institutul Regional de Oncologie lasi și Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca, dar și a altor unități medicale cu secții de oncologie din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.