Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați o drujbă

0
418

Varietatea mare de modele de drujbe și piese de drujbă de pe piață poate face dificilă alegerea uneia. Iată o prezentare generală a diferitelor opțiuni pentru cumpărătorul din ziua de astăzi.

O drujbă este un instrument puternic care poate salva nenumărate ore de muncă manuală. Dacă sunteți în căutare de o drujbă sau piese de drujbă, este vital să luați în considerare siguranța drujbei, bugetul și experiența utilizatorului pentru a vă asigura că alegeți unealta perfectă pentru dumneavoastră.

Ce este o drujbă?

O drujbă este un ferăstrău portabil care taie cu un set de dinți pe un lanț continuu care se rotește peste și în jurul unei bare de ghidare. Deși conceptul de bază al unei drujbe a fost adaptat pentru a fi utilizat în orice domeniu, de la chirurgie la tâmplărie, termenul este folosit în principal pentru uneltele destinate unor activități precum tăierea copacilor, pe care ne vom concentra.

Tipuri de drujbe

Deși designul lor poate părea similar, există diferite tipuri de drujbe și piese de drujbă manuale fabricate pentru orice, de la tăierea copacilor mari la întreținerea ușoară a curții.

O drujbă cu mâner îi permite utilizatorului să taie ramurile care în mod normal nu ar fi la îndemână. Cea mai simplă descriere a unei astfel de drujbe? Un ferăstrău montat pe un băț lung. Acestea pot fi alimentate cu gaz sau curent electric, deși mulți proprietari de locuințe preferă modelele cu cablu pentru a păstra drujba cât mai ușoară posibil. Comenzile ferăstrăului se află la baza stâlpului, permițând utilizatorului să le pornească sau să le oprească în siguranță de la sol. Unele drujbe sunt detașabile, ceea ce le permite să fie folosite ca drujbe ușoare în jurul curții.

O drujbă închisă îl protejează pe utilizator în întregime de piese de drujba, cum ar fi lanțul, aflate în mișcare. Relativ mici și ușoare, acestea sunt cel mai frecvent aparate de tăiat crengi alimentate electric.

Opțiuni de alimentare

Drujbele pe gaz sunt cea mai puternică opțiune și pot acționa cea mai mare lungime a barei. Acest lucru înseamnă că pot doborî copaci mai mari și lucrează mai repede, cu o uzură mai mică a lanțului. Drujbele pe gaz sunt mai zgomotoase și mai grele decât modelele electrice, iar motorul lor necesită mai multă întreținere. De asemenea, cele mai multe drujbe pe gaz funcționează cu un amestec de benzină și ulei cu 2 timpi – raportul exact depinde de producător – așa că va trebui să vă faceți propriul amestec sau să aveți la îndemână un combustibil preamestecat.

Drujbele electrice sunt disponibile în varietăți cu cablu sau cu baterii. Acestea au mai puțină putere decât drujbele cu motor pe gaz. O drujbă cu cablu are la fel de multă putere ca o drujbă pe gaz de gamă medie, în timp ce drujbele cu baterii tind să aibă și mai puțină putere.

În mod natural, cea mai mare limitare a unei drujbe Husqvarna cu cablu este lungimea cablului. Asigurați-vă că sunteți atenți la amperajele pe care le consumă drujba cu cablu, deoarece veți avea nevoie de un prelungitor care să facă față acestei sarcini. Căutați amperajul nominal de pe prelungitor și, dacă aveți îndoieli, luați un cablu nou de mare putere atunci când vă cumpărați drujba. Drujbele cu acumulator funcționează foarte bine pentru lucrări mai mici sau pentru întreținerea ocazională.

 

Puteți găsi, de asemenea, drujbe pneumatice care funcționează cu aer comprimat. Văzute mult mai rar decât modelele pe gaz sau electrice, drujbele pneumatice au multe dintre aceleași avantaje și dezavantaje ca și cele cu cablu, cu o complicație în plus – este posibil să fie nevoie să achiziționați un compresor de aer pentru a le folosi.

Caracteristicile unei drujbe

Există multe caracteristici disponibile pe drujbe, mai multe decât putem descrie în acest articol. Iată câteva caracteristici cheie pe care trebuie să le căutați.

  • Tipul de lanț: Cei mai mulți utilizatori se vor descurca bine folosind lanțul care vine cu drujba lor. Cu toate acestea, dacă vă aflați în situația de a folosi drujba pentru sarcini de amploare, familiarizați-vă cu profilul dinților și opțiunile de spațiere disponibile. Dacă credeți că veți avea nevoie de mai multe lanțuri, asigurați-vă că drujba pe care o alegeți facilitează schimbarea lanțului.
  • Poziția mânerului: Drujbele cu mânerul de sus sunt mai compacte și mai ușoare și pot fi adesea folosite cu o singură mână. Dar sunt concepute pentru a fi utilizate la înălțime, ceea ce sacrifică stabilitatea.
  • Antivibrații: Pentru a reduce oboseala, căutați o drujbă cu mânere cauciucate și caracteristici antivibrații. Acest lucru este deosebit de util în cazul drujbelor pe gaz, care au mai multe vibrații din cauza pieselor în mișcare ale motorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.