Ce JOCURI mai joacă ROMÂNII?

0
295

Află ce jocuri mai joacă românii, ca să știi ce jocuri să pregătești pentru o seară cu prietenii tăi.

În ciuda varietății mari de divertisment online, românii încă se bucură de distracția tradițională, cum ar fi șahul sau unele jocuri de cărți de școală veche din tinerețea lor.

Românii sunt mari amatori de jocuri, fie că vorbim despre jocuri video online, precum Dota sau World of Warcraft, fie că vorbim despre jocuri de școală veche, practicate offline, ca șahul sau jocurile de cărți tradiționale românești.

Diferența dintre cele două categorii o reprezintă internetul. Un mare avantaj al jocurilor video online este faptul că poate conecta două persoane de pe părți opuse al globului și le poate oferi o experiență comună, dar jocurile reale te ajută să creezi noi amintiri alături de familie și prieteni.

Ce jocuri video preferă românii?

Românii joacă o gamă foarte diversificată de jocuri online, deoarece avem jucători amatori de toate vârstele și categoriile. În topul preferințelor de jocuri video ale românilor se află Grand Theft Auto, conform unui studiu de piață realizat în 2018. Pe locul al doilea în preferințele românilor se află popularul shooter Counter Strike, care, conform aceluiași studiu, este urmat de Minecraft și Candy Crush.

Românii nu sunt doar jucători amatori când vine vorba despre jocuri video, ci au și o mare comunitate de developeri locali, care au dezvoltat jocuri precum: Battle Riders, Marble Land, Ram Boe sau Void 21. Există chiar și Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România, care este o organizație non-profit al cărei scop este de a sprijini și promova piața dezvoltatorilor de jocuri video din România, atât pe plan intern, cât și internațional.

Mulți români preferă jocurile din viața reală, dar se duc online pentru a exersa. De exemplu, în cazul șahului, un joc online este o practică foarte bună. De asemenea, mulți oameni nu au o tablă de șah acasă sau prieteni apropiați cărora le place să se joace, așa că intră online pentru a se distra și a exersa cu alți oameni care le împărtășesc hobby-ul, dar nu locuiesc în apropiere.

Alte jocuri pe care românii le joacă în viața reală, dar se antrenează pentru ele în mediul online sunt jocuri de cărți occidentale precum Blackjack sau Texas Holdem. Ceea ce este interesant la aceste jocuri este că atunci când le joci online, ai mult mai mulți jucători cu care să te compari, deoarece jumătate din planetă cunoaște regulile acestor jocuri și are și acces la internet.

Jocurile de cărți din vest au comunitate internațională mai mare decât jocurile românești, așa că pe plaforma online PokerStars Casino este cel mai bun loc de a-ți exersa strategia de Blackjack, înainte de a-ți chema prietenii pentru o seară de joc distractivă. Ceea ce este cu adevărat atrăgător pentru românii care joacă online aceste populare jocuri mintale, este faptul că își pot ascunde semnele care îi dau de obicei de gol, în spatele ecranului (dacă au vreun asemenea semn). Pentru că atât Blackjack-ul, cât și Texas Holdem sunt jocuri bazate pe abilitățile oamenilor de a citi alți oameni.

Ce jocuri din viața reală se mai joacă românii?

Când se adună la o seară de jocuri cu prietenii, românii alternează între jocurile de cărți știute de odinioară și noile Board Games. În funcție de ce număr de persoane sunt, aceștia joacă de obicei clasicul joc Șeptică, dacă sunt în număr par, sau Macao dacă sunt în număr impar. Deși sunt jocuri tradiționale românești, chiar și aceste jocuri de cărți pot fi exersate online, contra unui computer, ori contra altor jucători. Dar aici comunitatea este mult mai restrânsă decât la jocurile online de cărți occidentale.

Dintre jocurile de tip Board Games, românii preferă Activity, Cards Against Humanity sau Catan. Activity este un joc foarte distractiv deoarece combină mai stiluri, toate bazate pe ghicit. Aici jucătorii pot alege dacă își doresc să mimeze, să deseneze sau să descrie un obiect, fără a-l denumi.

Cards Against Humanity este mai puțin solicitant, dar la fel de distractiv, deoarece trebuie să faci combinații de propoziții și cuvinte care rezultă în fraze foarte deocheate, transformând seara într-un adevărat show de comedie. Dar pentru acest joc trebuie să ai compania potrivită, care gustă astfel de glume.

În final, românii iubesc veșnicul joc de Catan, care din momentul lansării sale în 1995, a fost tradus în peste 40 de limbi și care are atât de multe ediții și extensii, încât nu te vei plictisi niciodată de el.

Dar dacă jucați pentru prima oară Catan, recomandarea este să începeți cu prima versiune și să vă puneți la punct cu toate regulile acestui joc complex folosindu-vă de manualul de instrucțiuni pe care îl găsiți în cutie sau făcând o cercetare online.

Regulile jocului de Catan sunt numeroase și complexe, de aceea este ideal să vă familiarizați cu acestea înainte de seara cu prietenii, pentru a le putea explica mult mai ușor sistemul de joc.

Acum că știi ce jocuri se află în topul preferințelor românilor, te poți antrena online pentru a câștiga orice joc aleg prietenii tăi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.