Camera de ZI minimalistă – o idee grozavă de AMENAJARE pentru casa ta

0
205
Un living minimalist este sinonim cu ordine, transparență, luminozitate și liniște. Cu toate acestea, mulți oameni se tem că astfel de interioare vor fi mult prea reci. Nimic adevărat! Un living minimalist bine amenajat este confortabil și extrem de funcțional. Iată cum să-l aranjezi!

Camera de zi minimalistă – ce este?

Minimalismul a luat cu asalt inimile designerilor și utilizatorilor de interioare moderne. Poți vedea influența sa nu numai în amenajările tipic minimaliste, ci și în toate tendințele de design contemporan.

O cameră de zi minimalistă bine decorată are forme simple, funcționale, culori discrete, suprafețe simple și design clar. Limitarea numărului de articole nu are doar o dimensiune estetică.

În spatele minimalismului se află filozofia conform căreia excesul (și consumerismul din spatele lui) ia timp, energie și sănătate. Un living minimalist ar trebui să ofere liniște, să fie funcțional și ușor de curățat.

Mobilier pentru un living minimalist – cum îl alegi?

Mobilierul pentru un living minimalist este simplu, fără detalii decorative. De exemplu, merită să alegi măsuțe de cafea fără modele sau picioare decorative. Adesea, chiar și mânerele dulapurilor și sertarelor sunt eliminate în favoarea crestăturilor simple sau a sistemelor push-to-open, care  simplifică și mai mult forma mobilierului.

Cu toate acestea, simplitatea nu înseamnă plictiseală și austeritate. Mobila de living  minimalistă din lemn masiv este caldă și plăcută ochiului. Culoarea introduce o atmosferă confortabilă, iar textura diversifică dispunerea netedă, ușor uniformă, a bazei.

Cum trebuie să fie mobilierul într-un living minimalist?

Un living minimalist trebuie să fie extrem de funcțional. Alegerea corectă a mobilierului nu are doar o dimensiune estetică.

Limitarea este asociată cu o bună planificare și cu satisfacerea nevoilor gospodăriei cu cât mai puține articole posibil. Atunci când alegi canapele colțare, acestea ar trebui să aibă o formă simplă, fără matlasare, cotiere bombate, picioare sculptate etc.

O tapițerie uniformă în culori vii va funcționa cel mai bine. Poate nu neapărat alb, pentru că se murdărește ușor, ci gri, bej sau o nuanță deschisă de maro. Nu este nevoie să renunți la obiectivele, mofturile și plăcerile tale.

Cu toate acestea, acestea ar trebui luate în considerare cu atenție și echipamentele apartamentului ar trebui să fie adaptate acestora. Mobilierul (și alte obiecte) sunt acolo pentru a te servi, nu pentru a crea noi responsabilități și probleme.Nu trebuie uitate nici comodele, un mobilier care poate fi ușor adaptat nevoilor, deoarece există nenumărate variante ale acestora pe Furnio.

Pot avea doar sertare, doar uși sau ambele, în funcție de preferințele tale.

 

Sursa de imagine: PavelShynkarou / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.