O stațiune balneo-climaterica din Romania mai puțin promovata și cunoscuta de către turiști este Stațiunea Buziaș. Stațiunea în cauza este situata în județul Timiș și este cunoscuta ca fiind o stațiune balneara.
Încă din cele mai vechi timpuri aici au fost găsite numeroase zăcăminte benefice în industria balneara. Astfel, în secolul al 17-lea au fost descoperite zăcăminte de apa minerala și dioxid de carbon. Acest lucru nu avea să fie trecut cu vederea de către autoritățile habsbugice, aceștia valorificandu-le. Treptat, asta a dus la dezvoltarea stațiunii Buziaș cum o știm noi astăzi.
Stațiunea oferă turiștilor: trei izvoare cu apa termala destinata consumului și cinci izvoare pentru bai. Principala atracție turistica o reprezintă parcul cu o suprafață de 20 de hectare. Aici, în acest parc puteți întâlni numeroase specii rare de copaci.
Statiunea Buzias. Tratamente
Bai calde cu ape minerale la cada, mofete
Hidroterapie, bai de plante
Împachetări cu parafina
Proceduri cu aparate ultaramoderne de fizioterapie gimnastica medicala și masaje
Resursele de tratament
Resurse de ape minerale, mofete, ape carbogazoase, bicarbonate, clorurate, hipotone, calcice.
Aeroionizare – 800 – 1270 aeroioni negative / cmc aer
Apele minerale – carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, bromoiodurate, sodice, calcice, magneziene, feruginoase, atermale și hipotone.
Sursele de apa sunt amplasate în parcul stațiunii Buziaș, mineralizarea acestora fiind 5000-6000 mg/litru, dioxidul de carbon fiind de 2000-2600 mg/litru, PH-ul fiind de 6,5. Se folosesc atât în cura externa (bai cu CO 2) cât și în cura interna
Dioxidul de carbon liber – mofete are următoarele concentrații: gaz carbonic 95-98%, metan 0,76%, azot 0,8%, oxigen 0,2-1%.