Capitala României este prima destinaţie dintr-o listă de 12 oraşe recomandate turiştilor cu buget mic. Iată cum este promovat Bucureştiul în rândul occidentalilor cu un buget mai redus.
„Dacă sunteţi faliţi faliţi, ar fi mai bine să staţi acasă, să mâncaţi fasole şi fidea şi să acordați prioritate chiriei. Dar, dacă aveți niște bani puşi deoparte și doriți o mică aventură – fără să îi cheltuiţi pe cafele de 7 euro pe Champs Elysées – mergeţi undeva unde puteţi cumpăra mai multe cu ei„, spun realizatorii unui ghid de călătorii pentru operatorul aerian Ryanair. Prima destinaţie menţionată de aceştia este capitala României, despre care spun însă că nu este tocmai un oraş turistic.
„Asta înseamnă că veţi avea parte de unele provocări pe care nu le întâlniţi în oraşe precum Paris sau Roma, obişnuite cu mase de turişti de zeci de ani„, avertizează autorii articolului.
De asemenea, ei spun că cei care vin în Bucureşti vor avea ocazia să exploreze oraşul pe cont propriu şi vor vedea locuri nemaivăzute de prea mulţi turişti până acum. „Și, din moment ce Bucureștiul este al doilea cel mai ieftin oraș de vizitat din Europa, nu trebuie să vă vindeţi un braț și un picior pentru a mânca, dormi şi trăi bine aici câteva zile„, mai spun autorii articolului.
Ei dau ca exemplu o experienţă la un restaurant de lux din centrul Capitalei, la care o masă costă mai puțin de 50 de euro. „Merită un zbor până acolo, dacă ne întrebați pe noi. Nu ratați nici Palatul Parlamentului, o clădire atât de mare încât are facturi de încălzire și energie electrică de aproximativ 6 milioane de euro pe an„, mai spun autorii textului publicat de Ryanair.