BOR, reacție în cazul preotului CALISTRAT: „O gravă și rușinoasă prăbușire”

0
188

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacționat joi seara la cazul preotului Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, care a fost filmat în timp ce lovește o femeie în curtea bisericii.

„Diavolul, cel care inspiră slava deșartă, cel care ațâță plăcerea de a fi adulat public și care ne joacă abil pe degete, inducându-ne imaginea deformată de sine și făcându-ne să credem că am fi cineva important, e, sub masca unui ins cumsecade și hâtru, foarte agresiv și vulgar.

Expresiile predilecte ale diavolului sunt vulgaritatea gureșă, lejeritatea suspectă față de lucrurile cu adevărat importante, parodierea gravității, circul. Spectacolul obscen din jurul propriului sine.

Ca orice desprindere de realitate, ca orice inadecvare la propria măsură, ca orice abolire a măsurii însăși, excesul, insolența, aroganța, nebuneasca luare în deșert a numelui Domnului devin condițiile optime pentru o gravă și rușinoasă prăbușire. Dincolo de care putem ghici un rânjet satisfăcut”, a scris Vasile Bănescu.

Cazul părintelui Calistrat CHIFAN: Arhiepiscopia IAȘI face anchetă în paralel cu poliția

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.