Un laborator certificat de Ministerul Sănătății confirmă că gheața produsă în aparatul de gheață al restaurantului este conformă și ca măsură suplimentară vom solicita verificări suplimentare în toate restaurantele din țară, susține McDonalds, în replică la rezultatul controlului ANPC.
„Siguranța și calitatea produselor noastre sunt o prioritate la McDonald’s. Astfel, cu privire la analiza realizată în restaurantul nostru din Feeria Băneasa, dorim să precizăm că, în același timp cu prelevarea probei de către ANPC, la solicitarea companiei noastre, a fost prelevată o a doua probă din același lot de gheață, de către un laborator certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile.
Rezultatul acestei analize confirmă că gheața produsă în aparatul de gheață al restaurantului este conformă”, se arată într-o declarație oficială a McDonald’s în România.
Ce a descoperit ANPC
Bacterii coliforme și streptococi fecali în cuburi de gheață au fost descoperite în urma analizelor de laborator în cuburile de gheață folosite pentru băuturile răcoritoare dintr-un fast-food, a anunțat marți ANPC.
Potrivit unui comunicat al ANPC, probele de gheață au fost prelevate în 18 februarie, iar luni, 24 februarie 2025, Laboratorul ICA a emis un raport.


