Bacşişul, o tradiţie la români, ar putea deveni literă de lege. Un studiu arată că majoritatea românilor sunt generoși în vacanţă.
Patronatele din turism cer Guvernului o soluţie pentru ca bacşişul să poată fi trecut pe nota de plată şi, implicit, fiscalizat. Spun că astfel ar putea să ofere salarii mai mari angajaţilor. În 2015 a fost o încercare, însă legea avea prea multe hibe şi a fost abrogată după doar trei luni.
Există ţări în care bacşişul se pune pe nota de plată, dar este cuviincios să mai laşi şi ceva peste. Un fel de bacşiş pe lângă bacşiş, dar sunt şi ţări unde tipsul este inclus în notă şi nu se mai aşteaptă nimic în plus, scrie observator.tv.
Mai exact, ospătarii ar trebui să pună deoparte 10% din ce primesc de la clienţi, pentru impozitul de la final de an.
Estimările celor din turism arată că bacşişul dat acum la negru ajunge la câteva milioane de euro, în întreaga ţară.