Aveți calificare de bucătar? Post liber la cantina studențească din Tudor. Cum te califici în meserie și informații despre rata șomajului din Iași

0
169

Dacă aveți certificat de calificare în meseria de bucătar și sunteți în căutarea unui loc de muncă, trebuie să știți că există un post liber la cantina studențească din Tudor. 

Postul este pe perioadă nedeterminată, iar condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt: studii medii sau școală profesională absolvite cu diplomă și certificatul de calificare în meserie. Nu se cer condiții de vechime în specialitatea postului.

Începând de astăzi și până pe 25 februarie, orele 14.00, puteți depune dosarele de înscriere la acest concurs, urmând ca pe data de 4 martie, la ora 10.00, să susțineți proba practică.

Acesta se va desfășura la Cantina din Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, aleea Prof. Vasile Petrescu nr. 29.  În ceea ce privește data și ora interviului, acestea vor fi comunicate ulterior.

Relaţii suplimentare se pot obţine la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Biroul Personal, corp T, et. 1, cam. C-104, telefon 0232/701.111, 2575.

Pentru cei pasionați de gătit, dar care nu au calificări în sensul acesta, trebuie să știți că în Iași există centre de calificare destinate persoanelor ce își caută un loc de muncă sau doresc să se recalifice.

La sfârșitul orelor, veți primi certificat acreditat de ministerul Muncii și Ministerul Invățământului valabil pe tot cuprinsul Uniunii Europene. De obicei, cursurile sunt formate dintr-o parte de pregătire teoretică bucătari, și o parte practică ce se desfășoară propriu-zis în bucătărie.

Variante există. Vă puteți califica în meseria de bucătar, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, contabil, make-up artist, cosmetician, ospătar, lucrător în comerț, tehnician maseor, inspector sănătate și securitate în muncă, stilist protezist unghii, manager proiect, etc.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Iași, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în anul 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 16.035 persoane.

La nivelul județului Iași, la finele anului trecut, rata șomajului a înregistrat un minim istoric de 2,71%. Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Iaşi au fost încadrate în muncă 10.526 persoane, dintre care 4.155 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 3.424 au peste 45 de ani, 2.769 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 2.806 au între 25 și 35 de ani, iar 1.527 sunt tineri sub 25 de ani.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii profesionale (2.795), urmate de cele cu studii liceale şi postliceale (2.675) și studii primare sau fără studii (2.264). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 1.418 iar cei cu studii superioare sunt în număr de 1.374.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidente (32,33%). Urmează apoi cei care au absolvit scoală profesionala sau arte și meserii (26,22%) și cei cu studii primare ori fară studii (25,49%). Șomerii cu nivel de instruire liceal și postliceal reprezintă 11,96% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 4,00%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.