Aventura unei studente din Galați în India: „A devenit realitate ceea ce nici nu îndrăznisem să visez“

0
199

Tatiana Cojan, studentă în anul I la Facultatea de Litere din Galaţi, a avut parte de experienţa vieţii în India. Tânăra a vizitat ţara care îmbină tradiţiile, religia, culorile şi unicitatea şi a intrat în contact cu diversele caste din ţara care a dat Taj Mahalul.

La doar 19 ani, Tatiana Cojan şi-a făcut un obicei din a vizita ţări şi locuri care nu sunt accesibile oricui. Tânăra vine din Republica Moldova, dintr-un mic sat de lângă graniţă, Giurgiuleşti, dar se va stabili în România după absolvirea facultăţii, având deja cetăţenia română. A decis să urmeze specializarea Limbi moderne  aplicate – franceză, engleză, în cadrul Facultăţii de Litere din Galaţi.

Deşi este tentată să devină traducător, îşi păstrează opţiunile deschise, mai ales că este în primul an de facultate, iar la absolvire crede că este posibil să urmeze şi o a doua facultate, în funcţie de pasiunile de la momentul respectiv. Şi-a început călătoriile în Europa, cu Elveţia, a continuat cu Germania şi Ungaria, în cadrul unui proiect menit să combată discriminarea în rândul tinerilor.

Prin intermediul AIESEC (iniţial, din franceză – Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales, în prezent nume propriu) Galaţi, o organizaţie neguvernamentală care facilitează schimbul de experienţe între tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, a avut ocazia să viziteze India, o ţară unică prin tradiţiile şi cultele sale.

„Am vrut să merg într-o ţară mai neobişnuită. Se spune că visele devin realitate, dar după experienţa din India, pot spune că a devenit realitate ceea ce nici nu îndrăznisem să visez. Într-un secol în care majoritatea ţărilor tind spre modernizare, această ţară îşi păstrează unicitatea prin tradiţie“, ne dezvăluie tânăra, care recunoaşte că a avut nevoie de mult curaj pentru a face acest pas.

A avut ocazia să viziteze celebrele temple hinduse şi a savurat deliciile culinare specifice zonei, fiind practic transferată într-o altă lume, unde noul îşi face greu loc în faţa tradiţionalului.

Ce a remarcat Tatiana la toţi indienii, indiferent de clasa socială din care provin, a fost sinceritatea în exprimare, dar şi în modul în care se îmbracă, ce reflectă starea lor interioară.

„Dacă ar fi să fac o comparaţie cu noi, românii, noi ne ascundem după măşti, ei se ascund după zâmbete. Mulţi au probleme foarte grave, ce ţin de sănătate, de nivelul de trai, în sensul că nu au ce mânca, dar reuşesc cumva să ascundă asta zâmbind“, remarcă Tatiana una dintre trăsăturile definitorii ale acestui popor. Nu este singurul lucru prin care indienii se diferenţează de alte naţiuni. Pentru ei, religia este totul, este sursa speranţei lor. Indienii se identifică cu diversele culte din care fac parte, iar tânăra studentă din Galaţi crede că fac acest lucru pentru că doar asta le-a mai rămas, pe fondul sărăciei extreme în care trăiesc mulţi dintre ei. „Mulţi nu mai au nici speranţa şi atunci le-a rămas doar credinţa“, mărturiseşte studenta.

Studenta din Galaţi a avut şi câteva experienţe unice, fiind gătită ca o mireasă autentică indiană, cu toată tradiţia şi obiceiurile specifice. A vrut să experimenteze şi această latură, pentru a înţelege mai bine cultura indiană. A purtat o rochie roşie, deoarece albul este considerat a fi o culoare de doliu în multe regiuni din India. Roşul este culoarea tradiţională a mireselor indiene şi se spune că aduce noroc şi fericire viitorului cuplu, continuă adevarul.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.