Asistent maternal din Vaslui, condamnat la închisoare cu suspendare pentru bătăile crunte pe care le aplica minorilor de care trebuia să aibă grijă

1
269

O femeie din judeţul Vaslui, Mihaela Florea, a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Iași la 6 luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale de 5.000 de lei, fiind găsită vinovată pentru violenţă în familie. În perioada în care ar fi avut în îngrijire un copil încredinţat de Protecţia Copilului, vasluianca ar fi obişnuit să îl bată.

 

Femeia a fost trimisă în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, după ce a fost reclamată de către tatăl natural al victimei, un bărbat aflat în Penitenciarul Iaşi pentru infracţiuni de trafic de droguri, că îi abuzează copiii.

Potrivit motivării primei instanţe, victima avea doar trei ani atunci când ar fi fost agresată. Alături de fată, Mihaela Florea îl avea în plasament şi pe fratele acesteia, la momentul faptelor în vârstă de 9 ani, scrie Adevărul.

În februarie 2015, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au mers la domiciliul asistentului maternal, constatând că minora de trei ani prezenta la nivelul feţei şi al corpului  „cruste hemoragice  şi  hematoame postraumatice”. Atunci, atât fetiţa cât şi fratele său au spus că era loviţi adesea cu un sucitor sau cu un furtun.

Copila fusese lovită chiar cu două zile înainte de control, deoarece îşi făcuse nevoile pe ea. „Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au dispus,  pe loc, preluarea minorilor şi deplasarea lor la Spitalul din Bîrlad, unde s-a confirmat suspiciunea de abuz fizic asupra minorei. Aceasta a fost internată la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, unde s-au consemnat diagnosticele de Sindrom Silverrnan (copil bătut), contuzie toraco-abdommală mematon coapsă dreaptă, echimoze multiple”, se menţionează în motivarea judecătorilor.

Asistentul maternal nu a recunoscut săvârşirea faptei susţinând că hematomul, tumefierile şi  echimozele sunt urmarea loviturilor primite de minoră în timpul  jocului cu ceilalţi copii cu care convieţuia, a căderilor acesteia în timpul jocurilor şi a sen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.