Carnea de pui vândută în supermarketurile din Marea Britanie conţine bacterii rezistente la unele dintre cele mai puternice antibiotice de pe piaţă. Este concluzia unui studiu realizat de ministerul Sănătăţii de la Londra.
Cercetarea a fost făcută pe aproximativ 4.000 de probe şi a scos la iveală o prezenţă record a superbacteriilor în carnea de pui aflată la vânzare în magazinele din Marea Britanie. Mai exact, rezistenţa la antibiotice a fost identificată la bacteriile prezente în jumătate dintre eşantioanele testate.
Specialiştii atrag atenţia că rezistența la antibiotice observată în cazul cărnii de pui, poate afecta influenţa eficienţa antibioticelor în cazul oamenilor şi astfel medicamente vitale pot deveni ineficiente împotriva bolilor grave, informează Digi24.
Pentru a preveni astfel de situaţii, carnea trebuie manipulată în condiţii de igienă maximă şi să fie bine gătită, recomandă specialiştii britanici.