A început campania de VACCINARE antirabică a vulpilor din comuna Bârnova

0
128

În perioada octombrie-noiembrie, în comuna BÂRNOVA, va avea loc CAMPANIA DE VACCINARE ANTIRABICĂ A VULPILOR, acțiune ce se desfășoară concomitent, la nivel național.

Vaccinarea se va face pe cale orală, prin aplicarea manuală de momeli vaccinale la vizuină și prin distribuție aeriană.

Plasarea momelilor vaccinale se va face de către reprezentanții fondurilor de vânătoare, sub supravegherea medicilor veterinari.

Pentru detalii despre campanie, apelați: 0722443452 , 0730549412 sau pe e-mail: alexandra@ad-media.ro

Rabia (turbarea) este o boala infectioasa virala a mamiferelor cauzata de un virus, virusul rabic, care se gaseste in saliva animalelor si care afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) atat la animale, cat si la oameni. Animalele infectate cu acest virus pot raspandi boala prin intermediul salivei sau contactului cu tesutul cerebral.

Oamenii pot dobandi boala in urma muscaturilor, produse atat de la animale salbatice, cat si domestice. Ocazional, virusul se poate transmite si prin intermediul animalelor de companie, cum sunt pisicile sau cainii, insa aceasta se intampla foarte rar datorita programelor de vaccinare eficiente.

Animalele de companie care nu parasesc niciodata apartamentul au un risc foarte mic de a fi expuse virusului care determina rabia. In situatii si mai rare, unele persoane se pot infecta fara a fi muscate de un animal infestat, fie prin manipularea unui animal care e infestat, fie prin inhalarea virusului, mai ales in locuri in care acesta se gaseste in cantitate foarte mare (pesterile in care traiesc lilieci, de exemplu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.