Cercul metodic al profesorilor coordonatori ai Comisiei diriginţilor din unităţile de învăţământul preuniversitar din judeţul Iaşi

0
156

Marți, 20 martie, începând cu ora 13.30, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează la Colegiul Național „C. Negruzzi” din Iași, cercul metodic al profesorilor coordonatori ai Comisiilor diriginților din unitățile de învățământ ale județului cu tema Reconfigurări ale rolului profesorului diriginte în aplicarea curriculumului la clasa a V-a Consiliere și dezvoltare personală, la care participă 230 de reprezentanți din toate școlile ieșene.

 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Colegiul Național „C. Negruzzi” și C.J.R.A.E Iași, având invitați din Republica Moldova. Este vorba despre conferențiar univ. dr. Mariana Marin, de la Institutul de Științe ale Educației Chișinău, și reprezentanți ai Direcției Generală de Educație, Tineret și Sport a Municipiului Chișinău, care vor împărtăși profesorilor ieșeni perspectivele transfrontaliere cu privire la activitatea profesorului diriginte în școlile de peste Prut.

Reprezentanții I.S.J. Iași vor prezenta elementele de noutate ale curriculumului pentru clasa a V-a „Consiliere și dezvoltare personală”, accentele și prioritățile educaționale pentru profesorii diriginți, iar specialiștii de la Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Iași vor arăta care sunt rolurile și responsabilitățile actorilor în domeniul consilierii și dezvoltării personale la nivelul ciclului gimnazial. Profesorii diriginți de la instituția gazdă a evenimentului, Colegiul Național „C. Negruzzi” Iași, au oportunitatea de a oferi participanților exemple de bună practică în cadrul lecțiilor de consiliere și orientare/dirigenție.

În partea a doua a evenimentului, profesorii participanții vor fi implicați în activități practice în cadrul celor opt ateliere de lucru cu tema Provocările profesorului diriginte în realizarea orei de consiliere și dezvoltare personală. Preocupare pentru starea de bine a elevilor, moderate de consilieri școlari de la C.J.R..A.E. și profesori din consiliul consultativ pentru activități extrașcolare, cu scopul de a identifica strategii și modalități de dezvoltare a stării de bine a elevilor în cadrul orelor de consiliere și dezvoltare personală.

În contextul modificărilor curriculare, considerăm că este oportun să venim în sprijinul profesorilor diriginţi cu activităţi concrete şi modalităţi interactive de abordare a temelor din noua programă pentru clasa a V-a “Consiliere și dezvoltare personală”, pentru a realiza schimbările dorite în școala românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.