Interviu: OAC Bakery: „Pentru mine, dulciurile sunt un mod de a comunica”

0
389

OAC Bakery păstreaza cu grijă rețetele de dulciuri, patiserie dulce și sărată așa cum bunica le făcea demult, din ingrediente clasice și naturale păstrând astfel gustul autentic al amintirilor de odinioară.

Oana Balan, fondatoarea OAC Bakery povestește că a plecat din Botoșani cu un vis pe care l-a ținut strâns în mâini. A învățat pentru a-și îndeplini scopul, iar acum face ceea ce-i place: îndulcește oamenii.

Primul contact cu patiseria l-a avut la 15 ani, când a gătit o prăjitură cu bezea și piersici. Anii care au urmat au fost anii care i-a permit să experimenteze și alte rețete, să aromeze noi aluaturi și să orneze torturi pentru apropiați.

În plină pandemie a deschis larg ușile la OAC Bakery și le-a permis ieșenilor să încerce noi preparate, și mai ales specialitatea cofetăriei – snickers, așa cum bunica le făcea demult.

Locația este la adresa Șoseaua Moara de Foc Nr.30, vis a vis de Lidl Canta. De asemenea ei pot fi contactați  la numerele de telefon 0743 454 137 sau 0770 856 656, la adresa de mail oacbakery@gmail.com sau la pagina de Facebook: https://www.facebook.com/OACBakery.

                        

De unde aveți pasiunea pentru dulciuri?

Pentru mine, dulciurile sunt un mod de a comunica. Pasiunea pentru ele a venit cu pași mărunți, a fost un mod de deconectare din viața cotidiană. La început am făcut prăjiturile bunicii, gustări și plăcinte tradiționale, apoi încet încet am început să urmăresc diverse canale de cooking, să citesc rețete și am început să am caietul meu propriu cu rețete. Așa a apărut pasiunea de a coace mereu orice și oricând trebuie. Bineînțeles, pe parcursul “testelor” au fost și eșecuri și reușite, dar cel mai important lucru este să îți dai seama ce ingredient este în plus sau în minus. Abia atunci poți spune că vorbești în limba dulciurilor.

Pe la ce vârstă ați făcut primul “deliciu” și cum ați fost complimentată?

Primul dulce l-am făurit la vârstă de 15 ani. A fost o prăjitură cu bezea și piersici. A fost foarte apreciată de familie și prieteni , ba chiar m-au îndemnat să continui să fac mai multe sortimente de prăjituri întrucât au regăsit gustul natural și aromat.

De ce OAC Bakery?

De ce OAC? Este foarte simplu. Numele cofetăriei provine din iubire. Persoana care m-a susținut și mă susține necondiționat m-a inspirat să pun acest nume. Va fi un nume de succes pentru că, cred eu, atunci când pui numele propriu într-un proiect, te expui unui risc, însă în cazul nostru, am considerat că acesta va fi modul nostrum perfect de a ne câștiga o reputație în lumea dulciurilor.

Care este specialitatea cofetăriei dumneavoastră? 

Specialitatea cofetăriei este “snickers de casă”. Această prăjitură este amuleta mea, îmi poartă noroc pentru că “am câștigat numele cofetăriei prin acest dulce”. Este o prăjitură delicioasă, din blat de nucă, ciocolată albă, caramel sărat cu alune și ciocolată neagră, exact ca un snickers din comerț, doar că este mult mai bună și creează dependență.

De ce Iași?

Am decis să plec din Botoșani și să mă mut în Iași cu gândul de a-mi crea propria afacere. Pentru acest vis am urmat studiile necesare ca să mă ajute în această aventură. Sunt de 8 ani aici și chiar dacă am avut diferite oportunități de a pleca, am ales să rămân în inima Moldovei pentru frumusețea orașului, pentru oamenii de aici și pentru oportunitățile de dezvoltare. Oportunități pe care cred că le pot folosi în business. Iașul fiind într-o continuă dezvoltare, am ales să deschid mica afacere datorită faptului că studenții care vin aici doresc să rămână, să își întemeieze o familie și să se dezvolte pe mai multe planuri aici. De asemenea companiile multinaționale care sunt deja prezente pe piață m-au făcut să realizez că este Iașul este orașul care îmi oferă oportunitate de a-mi îndeplini visul.

Cum vă vedeți peste 5 ani?

În 5 ani doresc să fiu o persoană mai înțeleaptă, să învăț din inevitabilele greșeli pe care o să le fac în următorii 5 ani, să fiu o persoană mai bună, să mă dezvolt și să clădesc din această pasiune o afacere de succes, o afacere ce va crește la fel de bine și de frumos ca și prăjiturile noastre, o afacere ce nu va fi doar una de familie ci una de anvergură dar care va păstra dragostea, delicatețea și pasiunea pe care o regăsiți într-o afacere de familie tradițională. Noi ne dorim să păstrăm calitatea și să ajungem la cât mai multă lume cu produsele noastre și vom lupta și vom trece peste orice obstacole pentru a ajunge acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.