Ce spun medicii despre utilizarea Ibuprofren în contextul Covid 19

0
232

Mii de persoane cu boli cronice care utilizează antiinflamatoare nesteroidiene în tratamentul zilnic s-au văzut puse într-o mare dilemă în ultima perioadă, după apariția informațiilor fără suport științific că ibuprofenul ar induce forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2, anunta revista Politici de Sanatate.

Mulți bolnavi au renunțat la tratament, deși medicii nu recomandă acest lucru, expunându-se, astfel, unor complicații ale bolilor de care suferă sau unor suferințe inutile. Alții, speriați de informațiile alarmiste, au solicitat medicilor curanți schimbarea tratamentului.

Confruntați cu valul mare de îngrijorări, medicii atenționează că nu există dovezi științifice care să susțină pericolul administrării ibuprofenului. O parte dintre clinicieni solicită actualizarea protocolului de tratament al infecției cu SARS-Cov-2, astfel încât persoanele infectate și medicii să beneficieze de toate opțiunile terapeutice, iar pacienții aflați în tratament cu această clasă de medicamente, cu beneficii dovedite pentru starea lor de sănătate, să poată continua terapia.

“În prezent, autoritățile internaționale au stipulat că nu există dovezi științifice privind consumul de ibuprofen și agravarea infecției cu SARS-CoV-2. Această clasă de medicamente este folosită de numeroase categorii de bolnavi. Atâta timp cât nu există dovezi în sensul excluderii ibuprofenului din tratamentul COVID-19 și atâta timp cât avem numeroși bolnavi care iau acest tratament, specialiștii români ar trebui să actualizeze protocoalele. În China, actualizarea protocoalelor are loc la fiecare 7 zile”, a declarat Traian Mihăescu, medic specialist pneumolog, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași pentru telem.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.