Casa din Republica Moldova în care s-a născut Adrian Păunescu va fi reconsolidată şi transformată în muzeu

Date:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, anunţă că va fi introdusă în circuitul turistic şi muzeal casa în care s-a născut Adrian Păunescu, gospodăria din localitatea Copăceni, Republica Moldova, fiind cumpărată recent de reprezentanţii asociaţiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Preşedintele CJ Iaşi a precizat că gospodăria din localitatea Copăceni, Republica Moldova, a fost cumpărată cu 18.000 de euro.
„Adrian Păunescu e un simbol naţional şi vrem să introducem în circuitul turistic casa în care el s-a născut la Copăceni, pe 20 iulie 1943. În cursul săptămânii trecute am fost acolo cu reprezentanţii Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. În cadrul Colegiului Director s-a discutat şi votat cumpărarea şi reabilitarea casei. Preţul de achiziţie al casei a fost de 18.000 de euro, însă consolidarea ei probabil ne va costa mult mai mult, pentru că vrem ca ea să fie redată circuitului muzeal şi totodată să organizăm spectacole şi concerte de muzică folk. Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Prahova se vor implica direct în derularea acestui proiect, mai ales dacă nu vom reuşi să găsim acolo constructori. (…) În următoarele două săptămâni vom merge în Republica Moldova pentru a vedea ce este necesar şi pentru întocmirea proiectului de consolidare a clădirii, care acum este aproape o ruină. Acoperişul a putrezit şi plouă în interior”, a declarat, Maricel Popa.

Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost înfiinţată în 2005, cu sediul în Iaşi, şi cuprinde judeţele Iaşi, Vaslui, Tulcea, Prahova şi Bistriţa Năsăud, în România, precum şi 30 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălţi şi Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Descoperă Tramvaiul Iepurilă în ediția aniversară de 10 ani

Compania de Transport Public, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași,...

Concert extraordinar susținut de cei 3 Tenori Ieșeni la Palatul Culturii din Iași

Pe 30 mai, începând cu ora 18:30, cei 3...

Un pas mare pentru proiectul Trenului Metropolitan

Joi, 25 aprilie, a fost prezentat conceptul, traseul și...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...