Disconfortul termic va rămâne accentuat pe durata următoarelor două săptămâni, când temperaturile maxime vor trece frecvent de 30 de grade.
În Moldova, până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31 – 33 de grade, după care va urma o scădere termică, ce va determina la sfârşitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28 – 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluţie similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 12 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare la începutul primei săptămâni şi din nou spre sfârşitul intervalului.
În Dobrogea, până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi de 30 – 31 de grade. Va urma o scădere termică, iar aceasta va face ca, până în ultima zi a lunii iunie, media maximelor termice să coboare spre 25 – 26 de grade. Temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 29 – 30 de grade. Minimele vor avea o evoluţie similară, cea mai ridicată medie va fi de 21 de grade la începutul intervalului, iar cea mai mică de 15 – 16 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului.
La munte, valorile termice maxime vor avea valori medii în creştere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creştere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 şi 14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.