Premieră! Iașul, în Cartea Recordurilor cu „cea mai mare lecție de educație finaciară din lume” (VIDEO)

0
305

De Ziua Mondială a Economisirii, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității  ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași,  studenții ieșeni au fost invitați să-și unească forțele cu mii de români din toate colțurile țării pentru a stabili un nou record al României: cea mai mare lecție de educație finaciară din lume. UAIC, alături de BCR,  s-a alăturat celor peste 60 de localități din țară care au dat start simultan evenimentului la ora 11.00. Profesori de educație finaciară din programul Școala de Bani i-au învățat pe cei prezenți în sală cum să își gestioneze veniturile, ca să devină independenți financiar. INFO IAȘI a transmis LIVE evenimentul!

Evenimentul s-a desfășurat în sălile de curs ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și ale Universității  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Aula Magna ”Mihai Eminescu” și corp B), care au reunit peste 700 de studenți care s-au înscris online, prin completarea datelor de contact din formularul de pe pagina www.scoaladebani.ro. Evenimentul a fost supravegheat de către reprezentanții desemnați de Guinnes Wordl Records și BCR în cele trei locații din Iași, pentru o bună desfășurare și respectarea regulamentului. Au mai fost prezenți: Prof. univ,dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public al UAIC; Vlad Vitcu,  Director Corporate regiunea Moldova în cadrul BCR; Tibor Laszlo Ferenczy, Director Zonal Retail.

Educația financiară a devenit importantă o dată cu scăderea mediului de trai în societatea noastră și va deveni din ce în ce mai căutată având în vedere viitorul care se apropie. Cursul de educație finaciară a fost unul interesant și util, care a fost un prim punct de plecare pentru studenți în a-și forma reprezentări corecte în anumite probleme de viață: Ce înseamnă educație financiară? Cum se aplică educația financiară? Când avem nevoie de educație financiară? etc. Ora de curs s-a încheiat cu completarea de către studenți a unui test care conținea întrebări de tipul: Cum trebuie să fie obiectivele financiare? Ce înseamnă să avem un fond de rezervă? Ce înseamnă să îți calculezi bugetul personal? Pentru a putea deveni independent financiar trebuie … ș.a.

Acest gen de activitate este binevenită, pentru că motivează tinerii de azi să conștientizeze care sunt riscurile unor cheltuieli inutile și să-i facă să devină mai responsabili, mai motivați să câștige bani proprii chiar în perioada studenției, pentru a-și asigura un nivel de viață mai bun.

„Educația financiară le poate reda românilor încrederea că pot face acele lucruri la care astăzi doar visează.Tocmai de aceea, anul acesta vom sărbători Ziua Mondială a Economisirii alături de mii de oameni din toate colțurile țării, care își unesc forțele pentru a stabili un nou record al României și, totodată, pentru a face un nou pas către independența financiară și către o viață mai bună. Contăm pe participarea lor pentru a face posibilă această misiune ambițioasă și pentru a demonstra că, atunci când noi avem încredere în forțele noastre, putem reda României încrederea în forțele ei”, a afirmat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

În același context de idei, Tibor Laszlo Ferenczy, Directorul Zonal Retail, a declarat pentru INFO IAȘI: „Ne place să credem că construim un pic în viitorul tuturor generațiilor, încât să ne putem îndeplini visele. E un lucru pe care îl facem cu foarte mare entuziasm și ne place să credem că clienții noștri sunt bine pregătiți în domeniul educației financiare, că știm să le dăm cele mai bune sfaturi, astfel ca ei să își aleagă corect momentele de investire, dar și momentele de economisire.”

Recordul actual pentru cea mai mare lecție de educație financiară a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o inițiativă care a avut loc în SUA și a numărat 5, 624 de participanți. Programul de educație financiară Școalade Bani, dezvoltat de BCR, și-a propus să stabilească azi un nou record mondial, printr-un eveniment care a avut loc simultan în 25 orașe din țară. Rezultatele acestei lecții de educație financiară vor fi publicate de Departamentul Comunicare BCR București.

 

Un reportaj de Elena GODZIN

Imagine: Răzvan CRIHAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.