Japonezii învață la Iași să facă vinuri ca în România. „Merge cu sushi!”

1
204

Vinurile româneşti sunt tot mai populare în Asia. Gustul aromat şi proaspăt îi atrage pe străini, care vor să înfiinţeze plantaţii de viță de vie în ţările lor.

Mai mulţi oameni de afaceri japonezi au venit la Iaşi, unde au bătut palma cu proprietarul unei crame, care îi va instrui, arată Știrile Pro TV.

Doi japonezi s-au îndrăgostit de vinul alb românesc. Spun că vor să aducă un suflu nou pe piaţa asiatică, iar soiurile nostre ar fi cele mai potrivite. Aşa că au luat legătura cu proprietarul unei plantaţii din Iaşi.

„E foarte aromat, are minerale bune şi e cumva sexy, culoare florală şi gustul foarte bun”, este încântat unul din ei.

Japonezii spun că au ales viţa de vie românească şi nu pe cea italienească sau franţuzească, pentru că a noastră e mai puţin pretenţioasă.

Tomokazu Murayama, om de afaceri: „Japonezii iubesc mult vinul alb, e bun pentru gastronomia noastră.”

Takeshi Shimoda, om de afaceri: „Avem vinuri bune în Japonia, şi italieneşti şi franţuzeşti. Dar cel românesc are un gust diferit: clar, aromat şi proaspăt. Este foarte bun pentru peşte, pentru mâncarea japoneză. Sushi şi vinul românesc reprezinta o combinaţie foarte bună.”

Proprietarul plantaţiei spune că are o colaborare cu japonezii încă din 2012. Acum, cererea a crescut şi le livrează 20 la sută din producţia cramei.

Marian Olteanu, prorprietar viţa de vie: „Urmează să trimitem primii butaşi, o să alegem soiurile cele mai rezistente şi o să-i învăţăm să o cultive.”

 

Sursa: Știrile Pro TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.