PAVLOVA CU CIOCOLATA

0
479

Pavlova este un desert special. Un blat de bezea foarte crocant la exterior si usor gumat in interior. Un blat duuulce, duuulce si delicat, insa acompaniat cu o crema adecvata este un desert minunat. Un desert de sarbatoare. Pavlova cu ciocolata este un desert special pentru mine, si pentru toti iubitorii de ciocolata. Cacaoa din blat ii mai ia din dulceata si il face potrivit de dulce. Apoi ii confera si o culoare frumoasa, usor marmorata. Trebuie doar sa incercati reteta pentru a convinge ca este extrem de buna, nu foarte greu de facut, dar foarte usor de consumat.

Pavlova

4 albusuri mari

180 gr zahar

1 praf de sare

1 lingurita cream of tartar/suc de lamaie/otet

20 gr cacao

Crema de ciocolata

300 ml lapte

4 galbenusuri

3 linguri zahar

2 linguri amidon

100 gr ciocolata neagra 85%

1 parf de sare

1 lingurita extract de vanilie

In plus

400 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar vanilat

300 gr zmeura

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 90 min.  Nr portii: 12

Tapetam o tava mare cu hartie de copt si desenam doua cercuri de diametru 20 cm.
Albusurile, la temperatura camerei, le mixam la viteza medie impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase. Marim viteza, adaugam lingurita de tartar ( sau otet, sau suc de lamaie) si mixam pana se transforma intr-o spuma frumoasa. In acest moment incepem sa adaugam zaharul, treptat…cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Nu adaugam o noua lingura pana cand cea anterioara nu este topita complet. In momentul in care terminam de adaugat tot zaharul o sa avem o bezea frumoasa si lucioasa. Oprim mixerul adaugam cacaoa si amestecam usor, cu miscari de jos in sus. Nu amestecam prea mult pentru a pastra un efect marmorat.
Preincalzim cuptorul la 120 de grade celsius. Punem bezeaua cu lingura in cele doua cercuri desenate si incercam sa nivelam usor, fara a depasi marginile. Dam bezeaua la cuptor pentru o ora jumatate (in functie de cuptor, timpul de coacere poate sa difere). Oprim focul si o lasam in cuptor la racit.
Punem laptele intr-o oala cu fundul gros pe foc mic. Galbenusurile le frecam cu sarea si zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Turnam cateva linguri de lapte cald peste crema de oua pentru a o desface. Punem galbenusurile apoi peste laptele din oala si lasam pe foc cateva minute, amestecand continuu. In momentul in care incepe sa fiarba incepem sa amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam ciocolata plus extractul de vanilie. Dupa doua minute amestecam. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece.
Smantana o mixam bine cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa.
Desprindem usor un blat de bezea de pe folie si il punem pe platou. Acoprim blatul cu jumatate din crema de ciocolata. Deasupra punem o treime din frisca. Punem si urmatorul blat de bezea si restul de creme. Ornam pavlova cu fructe de sezon proaspete. Eu am ales zmeura, capsune, strugurei dar merg orice fructe va plac voua. Servim imediat. Enjoy!
Daca aveti o reteta veche va rugam sa ne scrieti  pe mail-ul nostru infoiasi@yahoo.com   Multumim!
enjoy-dessert

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.