Tudorel Toader este acuzat de abuz în serviciu, infracţiune a cărei dezincriminare parţială ministrul a propus-o la modificarea Codului Penal, propunerea sa fiind îmbrăţişată de PSD-ALDE.
Pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie există un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în cauză fiind declanşată urmărirea penală in rem, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).
„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează că un dosar penal referitor la abuz în serviciu şi restricţionarea dreptului de reprezentare sindicală pe numele ministrului Tudorel Toader se află deja în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind declanşată urmărirea penală in rem”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), citat de Mediafax.
Sindicaliştii mai precizează că săptămâna aceasta, reprezentanţii părţii vătămate, respectiv Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, au fost audiaţi, Tudorel Toader urmând a fi chemat în perioada următoare pentru a fi chestionat în legătură cu acuzaţiile de abuz în serviciu şi de restricţionare a dreptului de reprezentare sindicală.
Reamintim că marţi, 10 iulie, supăraţi că angajaţii din penitenciare nu îşi mai primesc banii pentru orele suplimentare, sindicaliştii au anunţat că pregătesc o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.
„De la Administraţia Naţională a Penitenciarelor aflăm că ordinul cu plata orelor suplimentare n-a fost semnat. Evident, orele suplimentare n-au intrat la plată deşi au fost 3 luni la dispoziţie. După o încercare a directorului general Dobrica de a fura orele suplimentare din pontaje a apărut încercarea Ministerului Justiţiei de a fura orele suplimentare din ordin. Unul a decretat printr-o adresă că trebuie excluse de la plată unele ore suplimentare pentru că mintea domniei sale nu putea să cuprindă urieşimea normativă a plăţii unui drept legal. Celălalt, mai parşiv – la Tudorică mă refer, a încercat să introducă un articol prin care furtul la orele suplimentare să aibă o oarecare acoperire în sensul în care nu se poate plăti şi majorarea pentru ore suplimentare şi cea pentru sâmbete şi duminici şi sărbători legale deşi legea spune exact invers”, a declarat preşedintele FSANP, Sorin Dumitraşcu.
Potrivit liderului sindical, au existat discuţii în care FSANP şi-a prezentat „cât se poate de răspicat opoziţia în speranţa că vor înţelege şi că nu va trebui să cerem anularea ordinului în instanţă”.
„Doar că Tudorel de la justiţie a avut alte preocupări în perioada asta şi n-a fost atent la ce mai are de semnat şi de făcut, de unde şi o pagubă cât se poate de concretă pentru cei care azi ar fi trebuit să primească pe card şi banii pentru orele suplimentare. Geaba s-a pregătit între timp fiecare penitenciar, dacă nu-i clar cum şi cât să plătească pentru că nu şi-a făcut Tudorel Toader treaba. Să mai fi avut abuz în serviciu pentru multă vreme, acolo se încadrează”, a precizat şeful FSANP.
Sursa: Epoch Times