Două Unități Medico-Sociale din subordinea CJ au obținut finanțare pentru extinderea și reabilitarea spațiilor existente

0
128

Două Unități Medico-Sociale din subordinea Consiliului Județean Iași au obținut finanțare în urma proiectelor depuse la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru extinderea și reabilitarea spațiilor existente, precum și construirea unui nou corp de clădire. Valoarea totală ??,???,??? ???.

????????? ????????? ?? ????????̦?̆ ??????-???????̆ ???????? prevede dotarea compartimentului de kinetoterapie, compartimentului psihologic, a pavilionului cu paturi cu elevație electrică și achiziționarea de mese și dulapuri care să respecte standardele de calitate. În vederea asigurării unei alimentații sănătoase și echilibrate, în cadrul aceluiași proiect, va fi dotat și blocul alimentar. Valoarea totală a finanțării obținute de Unitatea Medico-Socială Bivolari este de ???,??? ???.

?? ???? ??? ?? ???̆???? ?? ?? ????????? ?? ???????? ?? ????????̦?̆ ??????-???????̆ ??̆????̆????!

Actualul spațiu este insuficient raportat la numărul tot mai mare de cereri, iar la momentul actual infrastructura acestui centru rezidențial este uneori depășită, dotările fiind minimale.

În anul 2023, până la momentul depunerii proiectului aprobat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, la Unitatea Medico-Socială Răducăneni s-au înregistrat 70 de cereri de internare de către persoanele cu nevoi medico-sociale din care au fost soluționate 7 cereri, iar celelalte cazuri sunt în așteptare din cauza locurilor disponibile. ??,???,??? este suma obținută în vederea construirii unui nou corp de clădire.

„Îmbunătățirea condițiilor din centrele medico-sociale pe care le avem în administrare a fost o preocupare permanentă, iar prin aceste investiții vom putea reforma cu adevărat sistemul de îngrijire pentru vârstnicii aflați în situații de risc.

Prin extinderea și modernizarea spațiilor actuale, vom putea oferi beneficiarilor cele mai bune îngrijiri. În plus, vom putea rezolva și o altă problemă acută, cea a lipsei de personal, pentru că lipsa dotărilor i-a descurajat pe specialiști să se angajeze în acest domeniu.”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.