Ce trebuie să știi în momentul în care vrei să-ți creezi un website?

0
134

În 2021 și 2022, restricțiile cauzate de covid ne-au arătat cât este de importantă și benefică digitalizarea, chiar și pentru businessurile care își desfășoară activitatea preponderent în offline. Prin urmare, foarte mulți antreprenori români au decis să apeleze la servicii de dezvoltare website pentru a-și crea un nou canal de vânzare pentru afacerea lor.

Bineînțeles, nu toate afacerile se pretează activității de ecommerce, dar obișnuirea forțată a publicului larg cu serviciile digitale a accentuat așteptarea clienților de a se putea informa despre servicii și produse printr-un website dedicat.

Într-un oraș ca Iașul, unde populația tânără este peste media țării datorită universităților, digitalizarea este esențială. Și asta nu pentru că nu ai putea vinde prin Facebook, ci pentru că trebuie să le oferi clienților tăi o platformă cu iz „oficial” unde pot afla informații definitive despre businessul tău.

Ce informații? De la date de contact și adresa exactă, la orar de funcționare, produse, servicii, prețuri și chiar condiții de plată.

Determină Scopul Websiteului de la Început

Având în vedere cum folosesc utilizatorii de internet un website, primul lucru pe care trebuie să-l stabilești este scopul websiteului.

De aceea când apelezi la servicii de creare website este bine să menționezi de la început dacă îți dorești un website personal sau un website pentru o firmă, un website de vânzare sau un website de prezentare, un website prin care să vinzi produse sau să fii contactat pentru programări.

Alege Platforma sau Tehnologia din Spatele Websiteului

E bine să știi de la început că poți cere dezvoltarea unui website prin intermediul unui CMS (content management software) sau cod.

Bineînțeles, un website custom făcut în cod îți deschide o arie foarte mare de posibilități dar este predispus erorilor și va fi mereu nevoie de investiții pe partea de website maintenance.

Pe cealaltă parte, dacă apelezi la crearea unui website pe platforma WordPress, costurile de dezvoltare și timpul de execuție vor scădea semnificativ. Totodată ceea ce înseamnă website maintenance este eficientizat, iar dezvoltarea și introducerea noilor funcționalități se poate face prin plugin-uri.

Pentru o companie care nu poate aloca încontinuu un buget semnificativ pentru un departament IT, dezvoltarea unui website WordPress este cea mai bună variantă.

Alege un Nume de Domeniu și Hostingul

Cea mai des întâlnită variantă de domeniu de website este numele de brand (Brand: firma mea => firmamea.ro). Cât despre achiziția domeniului și a hostingului, o poți delega agenției care îți dezvoltă websiteul. Nu de puține ori, agenția îți poate oferi găzduire pe hostingul/serverul lor.

Totuși dacă vrei să îți achiziționezi hostingul și domeniul de unul singur, una din cele mai competitive și apreciate variante de pe piața românească este Hosterion. Pentru majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii din România, pachetul de bază este suficient. Oricum acesta se poate mări pe parcurs, achitându-se numai diferența de preț dintre pachete.

Stabilește Designul și Conținutul

În cazul businessurilor care funcționează de ceva timp, cel mai probabil există măcar un logo, o listă de prețuri, niște pliante, afișe… adică conținut care ar putea fi foarte util dacă apare pe website.

În caz contrar, va fi nevoie să creezi acest conținut de la 0.

Dar, ca să nu-ți pierzi timpul de făcut bani pe tot felul de procese creative, poți să ceri agenției de dezvoltare website să-ți creeze acest conținut și să-ți facă o propunere de design.

Nu uita de SEO

Din păcate, contrar opiniei popularizate pe Facebook, SEO nu este nici gratuit, nici iefitn nici rapid. Mai mult, optimizarea pentru motoarele de căutare (în principal Google) devine și mai dificilă dacă te hotărăști să o faci după o perioadă lungă de funcționare.

De ce? Din cauza conținutului acumulat și a erorilor.

De aceea e bine să ai SEO în vedere încă de când investești în crearea websiteului. Și asta este valabil pentru că până la a te apuca de cumpărat linkuri, tu trebuie să te asiguri că partea tehnică (structura, viteza de încărcare a paginilor, flow-ul utilizatorilor) sunt foarte bine puse la punct.

Ca în cazul oricărei construcții, este mult mai ușor să lucrezi la temelie când nu este clădirea deja construită.

Pune accentul pe securitatea websiteului

Securitatea unui website începe de la instalarea SSL și continuă cu pluginurile de securitate oferite de CMS. Dar nu se rezumă doar la atât.

Este nevoie de mare atenție la ce bagi în website, ce instalezi și cât de serios ești în legătură cu mentenanța websiteului.

De asemenea, este foarte important să ai în vedere partea de GDPR. O parte din prevederi și reglementări te pot ajuta chiar la împiedicarea incidentelor de securitate.

Apelează la Web Design Iași

Pentru crearea unui website modern, mentenanță și optimizare, apelează cu încredere la Web Design Iași. Echipa noastră te va susține în materializarea și dezvoltarea proiectului tău într-un mod profesionist și transparent.

Iar prin rețeaua noastră de parteneri, te putem sprijini imediat și cu tot ceea ce înseamnă promovarea afacerii, implementarea regulamentului general privind protecția datelor și consultanță de specialitate pentru businessul tău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.