Fără „Vinerea Verde“ în Iași! Primăria nu are BANI pentru a susține inițiativa

0
127

Programul de gratuități, în zilele de vineri, pe traseele de transport public din municipiul Iași nu a mai fost prelungit. Astfel, acesta a expirat pe 31 decembrie 2022, potrivit hotărârii luate de către aleșii locali.

Reamintim că primarul Mihai Chirica a anunțat anul trecut în luna noiembrie că o zi de transport gratuit costă municipalitatea minimum 3 milioane de lei.

”De la înființarea traseelor gratuite ”Vinerea Verde” am adus în discuție faptul că ele nu au decât un rol de marketing, de conștientizare a populației că există această formă de transport public. El nu trebuie să devină neapărat o gratuitate permanentă pentru a învăța viitorii noștri călători cu transportul public, astfel încât să putem renunța împreună la vehiculele de proprietate personală.

Acesta este scopul principal pentru ”Vinerea Verde”, nu este scopul de a aduce pierderi în continuare companiei de transport. În acest moment, fiecare leu contează, pentru că parcurgerea iernii este o tragedie din punct de vedere energetic. Lumea înțelege, mai mult sau mai puțin, că pentru fiecare leu consumat din energia electrică, statul român mai pune încă 4 ca să facă acel total de 5 lei.

Dacă înmulțim acest lucru cu miliarde de lei o să vedeți că pe parcursul unei ierni să adună miliarde de euro compensări în energie, bani cu care cu cât consumăm mai mult, cu atât creăm o gaură mai mare la bugetele locale și naționale.”, a declarat Mihai CHIRICA

S-a decis! Dispare „Vinerea verde” la IAȘI. Mihai CHIRICA: ”În acest moment, fiecare leu contează”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.