Vremea se răcește în toată țara! Șefa ANM: „Răcirea va fi una semnificativă”

0
170

Vremea se răcește în toată țara și vom avea parte de temperaturi de iarnă, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

„Animația termică ne indică posibilitatea ca întradevăr în următoarele zile, în special la nivelul României, temperatura să scadă.

O scădere semnificativă comparativ cu ce am avut în ultimele două zile pentru că dacă astăzi am avut în partea de sud-est a țării și inclusiv în zona de sud-est Călărași și nu în ultimul rând Cernavodă temperaturi de 21 de grade Celsius, o valoare destul de ridicată pentru perioada în care ne aflăm.

În partea de vest deja masa de aer rece întradevăr dinspre nord-vestul continentului pentru că observăm toate nuanțele de mov, mov deschis sau mov închis, ne arată valori ale temperaturilor foarte scăzute.

Astăzi, în vest, am avut temperaturi de numai 1-2 grade Celsius, la nivelul maximelor, mai coborâte cu peste 10 grade, față de ceea ce am avut ieri.

Ei bine, situația a fost una semnificativă la nivelul diferențelor foarte mari de temperaturi, din partea de vest a țării comparativ cu sud-est și diferențe și amplitudini termice semnificative de la 1-2 grade în partea de vest, nord-vest a țării la 19-20 de grade, inclusiv în Capitală 17-18 grade”, a declarat Elena Mateescu, director general la ANM, la Antena 3 CNN.

Temperaturile vor ajunge la maxime de 4-5 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.