Enel pleacă din România în 2023! Activele vor fi scoase la vânzare

0
246

Grupul Enel şi-a anunţat oficial exitul din România de anul viitor, precizând, în strategia făcută publică marţi, că ”activităţile din Europa se vor concentra în jurul Italiei şi Spaniei, cu vânzarea activelor din România”.

”Anul de referinţă al strategiei de eficientizare pe termen lung a grupului este preconizat a fi 2023. În mod specific:

  • activităţile din Europa se vor concentra în jurul Italiei şi Spaniei, cu vânzarea activelor din România;
  • în America Latină, Grupul se aşteaptă să se retragă din Peru şi Argentina;
  • unele zone geografice, cum ar fi Australia şi Grecia, se aşteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship;
  • se preconizează că se va cristaliza valoarea portofoliului de gaze din Spania;
  • se aşteaptă ca activele din Ceará să fie vândute pentru a se concentra mai mult pe reţelele de distribuţie din mega-oraşe (Rio şi São Paulo);
  • se va cristaliza, de asemenea, valoarea altor active regenerabile minore care nu sunt legate de baze de clienţi importante în aval”, arată Enel,  în actualizarea strategiei sale pentru perioada 2023-2025.

Enel a anunţat că vrea să vândă active în valoare de 21,51 miliarde de dolari pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România şi Peru va fi realizată până la finalul lui 2023.

Potrivit enel.ro, în România, Grupul Enel deserveşte 3 milioane de clienţi prin reţeaua sa de furnizare şi distribuţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.