Două minore din Brașov, violate de un individ scos din pușcărie mai devreme pe baza recursului compensatoriu

0
139

Bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două fete surori, de 10 şi, respectiv, 12 ani, din Vama Buzăului, fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol, au precizat, duminică, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu si câstigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fara a le mai aduce înapoi, asa cum ar fi trebuit.

A agresat sexual ambele copile prima data într-o padure în apropiere de Întorsura Buzaului, ulterior în judetul Prahova. Nu stim, deocamdata, ce intentii avea cu fetele (dupa agresiune – n.r.)”, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu, citat de Agerpres.

Conform acestuia, barbatul si-ar fi recunoscut faptele.

Potrivit IPJ Brasov, din cercetarile efectuate în cauza a reiesit ca barbatul, în vârsta de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice si amenintari, ar fi fortat, pe rând, minorele sa întretina mai multe raporturi si acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situata pe DN10, între localitatea Întorsura Buzaului si municipiul Buzau, dar si în localitatea Valea Nicovani din judetul Prahova.

Agresorul a fost retinut pentru 24 de ore si introdus în Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Brasov, fiind cercetat sub aspectul savârsirii infractiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol si coruperea sexuala a minorilor.

Cele doua minore au fost preluate de un reprezentant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, fiind institutionalizate si internate în regim de urgenta. Pe numele celor doua fete a fost emisa la nivel national, în cursul zilei de sâmbata, alerta „rapire minori”, dupa ce barbatul, care s-a prezentat ca fiind prieten al concubinului mamei acestora, le-a luat vineri seara sa le duca la un „gratar”, unde a pretins ca ar fi fost prezenti si alti copii. Minorele au fost au fost gasite sâmbata de politisti pe raza judetului Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.