Comuna MIROSLAVA va avea primele PISTE pentru bicicliști anul viitor

0
211

Vineri, 4 noiembrie 2022, Primăria Comunei Miroslava a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu o cerere de finanțare în valoare de 7,5 milioane de lei în vederea realizării de piste pentru bicicliști.

În cazul comunelor cu peste 5.001 locuitori (categorie în care se încadrează și Comuna Miroslava) maximul finanțării nerambursabile care se poate obține este de 7,5 milioane lei.

Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ zece milioane lei.

Solicitarea a fost efectuată în cadrul Programului privind realizare a pistelor pentru biciclete, desfășurat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

Participarea Comunei Miroslava la acest Program și devizul general al proiectului au fost aprobate în ședința Consiliului Local de vineri, 28 octombrie 2022.

Scopul Programului îl reprezintă îmbunătațirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat, principalul său obiectiv fiind dezvoltarea infrastructurii velo în România prin finanțarea pistelor de biciclete.

Se finanțează realizarea de piste pentru biciclişti pe partea carosabilă sau acostament, realizarea de piste pentru biciclişti pe amplasament nou (altul decât drum carosabil, acostament sau trotuar), respectiv realizarea de piste pentru biciclişti în cadrul trotuarelor.

Detalii despre proiectul depus

Pistele de biciclete vor avea câte un sens pe ambele părţi ale străzii (câte unul pentru fiecare sens de circulaţie) pe toată lungimea traseului. Ele vor fi delimitate cu marcaje/borduri și indicatoare rutiere.

Lățimea unei benzi va fi de minimum 1,5 metri. Traseele vor fi prevăzute cu spaţiu de depozitare pentru biciclete. Lungimea totală a celor trei trasee prevăzute în cadrul proiectului este de 8,4 kilometri. Primăria are în vedere extinderea pistei de biciclete din zona sensului giratoriu spre Valea Ursului până la intrarea în Pădurea Uricani (la barieră).

Cele trei trasee prevăzute în cadrul proiectului

Traseul I
Miroslava (strada Constantin Langa/DJ 248A) – Valea Ursului (strada Principală) – Vorovești (strada Prof. Dumitru Pricop)
Traseul II
Miroslava (strada Prof. Anton Nițu) – Balciu (strada Principală)
Traseul III
Miroslava (strada Stadionului) – Miroslava (strada Horia Hulubei)

Important!

Primăria Comunei Miroslava are în implementare și alte proiecte de dezvoltare și modernizare a infrastructurii rutiere, mai multe dintre acestea având prevăzute și realizarea de piste pentru bicicliști. În funcție de necesități, se are în vedere declanșarea mai multor proceduri de expropriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.