S-a emis acordul de MEDIU pentru proiectul Pod peste PRUT la Ungheni

0
185
În urma ședinței Comisiei de Analiză Tehnică de la APM Iași, s-a luat decizia de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Pod peste Prut la Ungheni.
Odată ce se va emite documentul, urmează ca obiectivul să intre în următoarea etapă – licitația pentru proiectare și execuție.
Proiectul prevede realizarea unui pod rutier cu patru benzi peste râul Prut și crearea legăturii cu autostrada Iaşi – Ungheni.
Drumul de legătură se desprinde din viitoarea Autostradă Tg Mureş – Iaşi – Ungheni la km 96+140 şi traversează râul Prut.
”Lungimea drumului de legătură desprins din Autostrada Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni plus cea a podului (până pe teritoriul Republicii Moldova) este de 1.000 m. Drumul de legătură începe de la km 0+000 şi se finalizează la km 1+000, după traversarea râului Prut.
Guvernarea liberală recuperează timpul pierdut! România, prin județul Iași, va fi mai interconectată de infrastructura Republicii Moldova, prin conexiunea directă cu Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni.
Distanța dintre Chişinău şi Iaşi va fi mai mică, iar legătura dintre statele noastre mai puternică.”, a declarat președintele CJ Iași, Costel ALEXE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.