Rușii iau măsuri după ce au ÎNCHIS centrala nucleară Zaporojie

0
157

Toate așezările din partea controlată de Rusia a regiunii ucrainene Zaporojie primesc energie electrică din Crimeea, după ce centrala nucleară din Energodar a fost închisă, a declarat șeful administrației militare și civile din regiune, Evhen Balitski.

„Întreaga regiune Zaporojie, eliberată de nazism, este acum alimentată cu energie electrică din Crimeea, avem electricitate stabilă. Nu avem pene de curent, cu excepția unor mici vârfuri de tensiune atunci când au loc reconectări”, a declarat Balitski în direct la postul de televiziune Russia-24, potrivit Interfax.

 

Potrivit acestuia, experții asigură că energia electrică care va intra va fi suficientă, inclusiv iarna, când consumul crește. Potrivit lui Balitski, bombardamentele din regiune de către forțele armate ucrainene au încetat practic în ultimele 24 de ore.

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, are șase unități de putere VVER-1000. ZNPP este controlată de armata rusă din 28 februarie 2022.

Doar a cincea și a șasea unitate au funcționat recent, dar au fost oprite de mai multe ori din cauza deteriorării liniilor electrice din cauza bombardamentelor. Ca urmare, ultimul reactor în funcțiune a fost oprit la 11 septembrie, iar centrala nu mai produce energie electrică.

Din 15 septembrie, regiunea Zaporojie urmează să primească și gaze naturale din Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.