Tradiții și superstiții de Sfinții Ioachim si ANA! Ce să nu faci pe 9 septembrie

0
207

Astăzi pe 9 septembrie, conform Calendarului Ortodx, creștinii îi celebrează pe Sfintii Ioachim si Ana.

Deși nu este celebrată cu Cruce Roșie, ziua de mâine este la fel de importantă pentru creștinii ortodocși.

Ca la orice astfel de sărbătoare, există tradiții și superstiții de Sfânta Ana. În cele ce urmează îți spunem ce să nu faci pe 9 septembrie.

Tradiții și superstiții de Sfânta Ana

Ca de fiecare dată, în astfel de zile, există tradiții și superstiții, păstrate de-a lungul timpului. Așa se face că, din bătrâni, se spune că în această zi să dai de pomană. Mai ales pentru sufletele celor din familia ta, care nu mai sunt în această lume.

O altă tradiție spune că femeile măritate, și gravide, dacă intră de Sfânta Ana în Biserică, vor avea parte de naștere ușoară.  De la tradiții trecem la obiceiuri, iar unul dintre acestea se mai practică în Ardeal.

Obiceiul spune că în această zi este bine ca bătrânii să ungă frunțile pruncilor cu apă sfințită. Un alt obicei este să cumperi pentru cei mici, mai ales, un cadou, fie unui copil sărman, fie celui din familie.

Ce să nu faci pe 9 septembrie, conform tradiției

Când vorbim de superstiții și despre ce să nu faci pe 9 septembrie, putem spune că este ziua în care nu este bine să te cerți cu cei din jur. Tot în această zi este bine să nu faci munci grele, că vei avea necazuri toată viața.

Tot pe 9 septembrie, se mai spune că nu este voie să dai bani cu împrumut și nici să împrumuți cuiva haine din casă. Dacă vrei să te bagi mai devreme la somn în ziua de Sfânta Ana, se spune că nu este bine. Se spune că oamenii puturoși nu vor avea noroc în fața lui Dumnezeu, dacă fac asta.

Ca în fiecare an, pe9 septembrie o celebrăm pe Sfânta Ana, Mama Maicii Domnului, protectoarea femeilor gravide și a copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.