Vreme răcoroasă și PLOI! Prognoză meteo pe REGIUNI, pe următoarele două săptămâni

0
173

Temperaturile prognozate de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (5 – 18 septembrie) vor fi normale, în jurul mediilor climatologice ale perioadei, cu valori ale temperaturilor maxime în general între 22 şi 29 de grade, mai scăzute la munte, transmite Agerpres.

Precipitaţii mai consistente sunt preconizate să apară după data de 8 septembrie, iar în unele regiuni şi după 12 septembrie, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

În Moldova, în primele zile din intervalul de prognoză (5 – 7 septembrie), vremea va fi răcoroasă, o medie a maximelor de 19 – 21 de grade şi a minimelor în jurul a 10 – 11 grade, dar în perioada 8 – 11 septembrie vremea se va încălzi, astfel că temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25 – 26 de grade, iar cele nocturne la medii de 14 – 15 grade.

Ulterior, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21 – 22 de grade şi ale minimelor în jurul a 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9 – 11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe şi în cea de-a doua săptămână de referinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.