Peste 1000 de absolvenți de liceu din IAȘI vor participa ASTĂZI la examenul de Bacalaureat 2022 (sesiunea de toamnă)

0
216

La nivelul județului Iași, în vederea susținerii probelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 1086 candidați, 731 din seria curentă și 355 din seriile anilor anteriori.

Pentru 5 absolvenți provenind din 4 școli ale județului Iași, Comisia Județeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susținere a examenului în vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor.

Probele scrise se vor susține în 3 centre de examen organizate în municipiul Iași: Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași, Liceul Tehnologic de Transporturi și Construcții Iași.

Ca măsuri de adaptare la contextul pandemic și la modul în care acesta a influențat desfășurarea activităților didactice, programele de examen au fost modificate.

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor susține prima probă, la limba și literatura română, pe 16 august. Pe 17 august este programată proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 18 august să se desfășoare proba la alegere a profilului.

Înscrierile pentru această sesiune de examen au avut loc în perioada 18 – 25 iulie, iar în perioada 22-29 august candidații vor susține probele de verificare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a competențelor digitale și a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.