Ce este un NFT si ce oferă valoare acestuia

0
289

O nou element care apărut recent în lumea world wide web este NFT-ul care este de ceva vreme un trend în lumea crypto.

Poate ați auzit și voi despre vânzarea și cumpărarea de NFT-uri, iar dacă nu ați auzit până acum, vom vorbi mai multe în acest articol despre ce este un NFT și ce valoare are acesta.

De ce sunt atât de populare aceste elemente și ce le face speciale este o întrebare care se regăsește pe buzele multor oameni, de aceea am decis să detaliem mai multe astăzi.

Ce este un NFT?

Termenul NFT înseamnă token nefungibil și se referă la un tip de activ digital care se bazează pe tehnologia blockchain. Aceste jetoane vin cu identificarea lor unică prin metadate și semnăturile corespunzătoare.

După cum sugerează și numele, un NFT nu este fungibil, ceea ce înseamnă că nu poate fi înlocuit sau replicat cu un alt articol de acest fel. Acest lucru face ca fiecare NFT să fie original în forma sa. Această distincție este ceea ce contribuie la fervoarea în jurul unor astfel de jetoane blockchain.

Din acest motiv, atunci când un NFT este atribuit unui activ convențional sau unei proprietăți digitale, acesta creează un simbol unic pe blockchain cu metadatele și detaliile asociate. Acest lucru permite jetonului să reprezinte activul respectiv într-o formă digitală. În plus, formularul digital poate fi schimbat între cumpărătorul și vânzătorul proprietății, datorita dovezii dreptului de proprietate.

Ce oferă valoare unui NFT?

După ce ați aflat despre elementele de bază ale NFT-urilor și funcționalitatea lor, următoarea întrebare care ne vine în minte este despre valoarea, prețul sau costul acestora. Cine stabilește exact acest preț este o întrebare frecventă pentru cei care nu s-au confruntat niciodată cu NFT-uri sau tehnologii blockchain înainte.

Pentru a fi corecți, este o anchetă destul de naturală, deoarece NFT-urile nu sunt limitate la active tipice, cum ar fi picturile convenționale, cu o valoare reală atașată acestora. De asemenea, se extind și la conținutul digital, cum ar fi postările pe rețelele sociale, care de obicei vin fără o etichetă de preț.

Aceasta înseamnă că valoarea unui NFT depinde de tipul de activ pe care îl reprezintă pe blockchain. Dacă activul în cauză este o proprietate corporală, cum ar fi un imobil rezidențial, prețul său real este reflectat prin NFT pe blockchain. Dar să presupunem că activul este un conținut digital care nu vine cu o etichetă de preț, atunci valoarea sa este pur speculativă. În esență, valoarea sa depinde de piață, cerere și ofertă.

Atunci când acești doi factori în ceea ce privește prețul cerut de vânzător și costurile intenționate ale cumpărătorului sau dorința lor de a plăti se aliniază împreună, aceasta decide valoarea speculativă a unui NFT. Aceasta acoperă toate tipurile de active care nu au atașat un preț real. Incluzând conținut precum postări pe rețelele sociale, carduri de tranzacționare digitale și opere de artă digitale.

În ambele cazuri, NFT-urile sunt aici pentru a-și pune amprenta, în special pentru cei care văd obiectele de colecție digitala sau tranzacțiile online ca un lucru de viitor. Atingând comerțul cu rarități, opere de artă și proprietăți din lumea reală, este posibil ca tehnologia blockchain să fi găsit următorul lucru important pentru supraviețuirea și extinderea sa în mediul mainstream. Afla mai multe despre domeniul criptomonedelor pe blogul Bitcoin Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.