Consiliul Judeţean va încerca să obţină finanţare EUROPEANĂ pentru refuncţionalizarea Centrului Expoziţional MOLDOVA

0
193

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, i-a prezentat acest obiectiv directorului ADR Nord-Est, Vasile Asandei.

Vizita de evaluare a fost efectuată împreună cu administratorul public al judeţului, Andrei Cazacu, liderul grupului PNL din CJ, Dolachi Costel, liderul grupului PMP din CJ, Marian Uscatu, şi directorul Direcţiei Tehnice a CJ, Iogen Gînju.

În perspectiva deschiderii viitorului Program Operațional Regional, vreau să fim pregătiți să putem depune spre finanțare un proiect prin care să valorificăm clădirea și să o redăm comunității ieșene.
Situația cred că o știm cu toții. O investiție de nouă milioane de euro, la vremea ei, stă nefolosită de zece ani, timp în care s-a degradat și riscă să devină complet nefuncțională dacă nu intervenim. Deși cunoșteam povestea, pentru mine a fost una dintre cele mai mari dezamăgiri atunci când am preluat mandatul să descopăr starea în care se află centrul.

Voi organiza o vizită și cu legislativul Consiliului Județean Iași pentru că îmi doresc ca împreună să identificăm cea mai bună destinație pentru Centrul Expozițional Moldova, iar apoi să găsim soluții și surse de finanțare pentru a reintroduce clădirea în circuit”, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.