Elevi și PROFESORI de la Liceul Tehnologic Economic de Turism desfășoară activități de PROMOVARE a mediului, printr-un proiect ERASMUS în Portugalia

0
330

Ȋn perioada 7 – 11 martie 2022 un grup de elevi și profesori de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi a participat la o activitate transnaţională în Porto, Portugalia, în proiectul Erasmus+ Be Clean, Be Green! Promoting the Sustainable Development of Our Community”.

Obiectivul principal este promovarea unui mediu sănătos care să permită o viață sănătoasă. Liceul ieșean este coordonator al proiectului și are parteneri  din Italia, Portugalia și Belgia. Agenda de lucru a cuprins activităţi practice de formare-învăţare şi cercetare cu tema “Biodiversitatea”.

Elevii au realizat activităţi de cunoaştere a vegetaţiei şi faunei locale în Parque das Serras do Porto”, unde au identificat specii de plante, insecte şi păsări, au plantat puieţi de  pin și  stejar  pe fosta plantație de eucalipt. De asemenea, au realizat o activitate practică de observare a insectelor în centrul educaţional situat în Quinta do Passal , în cadrul unui Workshop, au vizitat “Nature Reserve Douro Estuary Site” unde au făcut o analiză comparativă a speciilor locale cu cele din țările participanților la proiect.

Gazdele evenimentului au promovat istoria și cultura locală într-o manieră atractivă, determinându-i pe cei prezenți să observe și să acumuleze informații. Turul pietonal a oferit posibilitatea  elevilor din  țările partenere  să intre în contact cu arhitectura și cultura specifică Portugaliei. Tinerii au avut oportunitatea de a realiza obiecte ornamentale la „Cindor” (Jewelry training centre), apreciind abilitatea meșterilor de a lucra în filigran.

Activitățile s-a finalizat într-o notă de prietenie, cu promisiuni de bine și frumos pentru următoarele întâlniri.

Director,

Prof.dr. Iuliana Țugui

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.